Útfelújítás a Várban: hétfőtől ismét zárva a Bécsi kapu a forgalom elől

Folytatjuk a Budai Vár útfelújítási munkálatait. Szeptember 3-ától ismét lezárjuk a Bécsi kaput teljes szélességében, ezért közúti forgalomkorlátozásokra és tömegközlekedési változásokra is számítani kell.


A Budai Vár útfelújítása miatt szeptember 3-án, hétfőtől várhatóan szeptember 12-én, szerdán hajnalig az alábbi közúti forgalomkorlátozásokra kell számítani:
 
•A Bécsi kapu a fenti időszakban teljesen le lesz zárva.
•Az Országház utcába a közúti forgalom nem hajthat be, csak az építési forgalom és a tömegközlekedésben részt vevő autóbuszok hajthatnak be. Az autósok a kétirányúsított Fortuna utcán közelíthetik meg a Szentháromság teret.
•A Kard utca az eredeti állapot helyreállításával a Fortuna utca felé lesz egyirányú.
 
2012. szeptember 3-án, hétfőn üzemkezdettől várhatóan szeptember 11-én, kedden üzemzárásig a fent részletezett forgalomkorlátozások miatt a 16-os buszcsalád járatai megosztva, több szakaszon közlekednek, az alábbiak szerint:
 
•A Széll Kálmán tér M és a Lovas út (Bécsi kapu) között: a Széll Kálmán tér M végállomás és a Lovas út (Bécsi kapu) ideiglenes végállomás között a 16-os és a 16A járatok összevontan, 16B jelzéssel közlekednek járataink. A 116-os buszokkal a Fény utcai piac és a Lovas út (Bécsi kapu) között lehet utazni.
 
•A Deák Ferenc tér M és a Bécsi kapu tér között közlekednek a 16-os autóbuszok, a Dísz téren ideiglenes, vonalközi végállomással. A Vár területén az Országház utcát ismét megnyitják a közúti forgalom részére, így a Bécsi kapu tértől a Dísz tér és a Deák Ferenc tér M végállomások irányában az autóbuszok eredeti útvonalukon közlekedhetnek. A 16-os autóbuszok Budai Vár területén használt megállóhelyei:

Dísz tér: a Bécsi kapu tér irányú eredeti megálló
Szentháromság tér: a Bécsi kapu tér irányú eredeti megálló
Bécsi kapu tér: ideiglenes végállomás a Nándor utca kereszteződése előtt
Kapisztrán tér: a Deák Ferenc tér irányú eredeti megálló
Szentháromság tér: a Deák Ferenc tér irányú eredeti megálló
Dísz tér: a Deák Ferenc tér irány eredeti megálló
 
•A Dísz tér és a Bécsi kapu tér között a 16A jelzésű autóbuszok közlekednek, amelyekre az alábbi megállókban lehet felszállni:
Dísz tér: a Bécsi kapu tér irányú eredeti megálló
Szentháromság tér: a Bécsi kapu tér irányú eredeti megálló
Bécsi kapu tér: ideiglenes végállomás a Nándor utca kereszteződése előtt
Kapisztrán tér: a Dísz tér irányú eredeti megálló
Szentháromság tér: a Dísz tér irányú eredeti megálló
Dísz tér: a 16A autóbuszok végállomása a Dísz tér 16. szám előtt
 
A lezárt Bécsi kapu tér két oldalán kialakított ideiglenes buszvégállomások közötti táv gyalogoson tehető meg.
 
A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a felújítás a lehető legkisebb mértékben zavarja a forgalmat, az esetleges kellemetlenségekért pedig az erre közlekedők türelmét és megértését kérjük és köszönjük!
 
Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés