Új jelzőlámpás csomópont Józsefvárosban

Új jelzőlámpás csomópont létesült a Rákóczi út és a Márkus Emília utca kereszteződésében, a VIII. kerületi Önkormányzat beruházásában. A csomópontot március 21-én, pénteken a déli órákban adják át a közúti forgalomnak. 
 
Az új csomópont tervei a BKK mint a Fővárosi Önkormányzat közútkezelője közreműködésével készültek. Az új forgalmi rend szerint a Somogyi Béla utca felől jobbra, illetve balra is rá lehet kanyarodni a Rákóczi útra, a Klauzál utcából érkezőkkel egyidejűleg. A Klauzál utcából a Márkus Emília utca felé egyenesen is tovább lehet haladni. A kereszteződés „telezöldes” irányítású, tehát a mellékirányból érkezőknek a KRESZ szerint elsőbbséget kell adniuk. Az Astoria irányából a Rákóczi útról nem lehet a kereszteződésben jobbra, a Márkus Emília utca felé kanyarodni, annak érdekében, hogy a kanyarodó járművek a gyalogátkelőhely előtti várakozásukkal ne tartsák fel a buszsávban közlekedő autóbuszokat. A Márkus Emília utcát az Astoria felől érkezők a korábban megszokott módon, azaz még az autóbusz megállóhely elérése előtti, parkolót is érintő úton keresztül tudják megközelíteni. A beruházáskor új, jelzőlámpával szabályozott gyalogátkelőhely is épült, amelynél a vakok és gyengén látók közlekedését segítve a járdát taktilis burkolati elemekkel, a jelzőlámpát pedig a gyengén látók által távirányítóval működtethető  hangosítással látták el.
 
A M4-es metró elindulása után átalakuló felszíni közösségi közlekedési hálózat miatt a Budapesti Közlekedési Központ újabb forgalmirend-változást fog életbe léptetni a Rákóczi út – Márkus Emília utca – Klauzál utca csomópont közelében. A Rákóczi útnak a Dohány utca és Klauzál utca közötti szakaszán új, jelzőlámpás alcsomópont épül ki, azzal a céllal hogy a 7E járatszámú autóbuszoknak lehetőségük legyen visszafordulni az Erzsébet körút irányából. Az Astoria felől a buszvisszafordító előtt a két egyenesen haladó sáv és a buszsáv mellett egy jobbra kanyarodó sávot is kijelöltek a Somogyi Béla utca felé.
 
 
Budapesti Közlekedési Központ