Új főjegyzője van Budapestnek

Sárádi Kálmánnét választotta meg egyhangú szavazással mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés Budapest új főjegyzőjének.
 
Az új főjegyző a szavazás után letette esküjét. A testület október végén írt ki pályázatot a főjegyzői pozícióra, miután Tiba Zsolt lemondott tisztségéről.
 
A kiírt pályázatra 21 fő jelentkezett, a feltételeknek 16 fő pályázata felelt meg. A személyes interjúkat követően Tarlós István főpolgármester Sárádi Kálmánnét javasolta a posztra.
 
Sárádi Kálmánnét december 20-i hatállyal, három hónapos próbaidő kikötésével, határozatlan időre nevezték ki főjegyzőnek, illetményét a jogszabály szerinti 608 700 forintban határozták meg.
 
A testülethez benyújtott előterjesztésében a főpolgármester emlékeztetett arra, hogy a közgyűlés október 27-i ülésén tudomásul vette Tiba Zsolt főjegyző lemondását, s a közgyűlés akkor döntött a főjegyzői pályázat kiírásáról. A pályázatokat november 30-ig lehetett benyújtani.
 
Az 1957-ben született Sárádi Kálmánné 1991. március 1-je óta dolgozott a III. kerületi önkormányzatnál, amelyet 1990-től négy cikluson át vezetett Tarlós István. Sárádi Kálmánné 1996. végén aljegyző, majd 1997 januárjától megbízott, 1997. július 1-től a képviselő-testület által kinevezett jegyzője lett Óbuda-Békásmegyernek.