Öt kategóriában osztottak ki díjakat a Varázscsepp Országos Tehetségkutató Verseny döntőjén

A Varázscsepp Tehetségkutató Verseny országos döntőjét tartották meg tegnap a Symbol Budapest Kulturális Központban, ahol öt kategóriában díjazták a verseny nevezőit. A tehetségkutató verseny döntőjén Csomós Miklós főpolgármester-helyettes köszöntötte a versenyzőket.
 
A Tarlós István főpolgármester fővédnöksége mellett életre hívott, és az Oktatási és Kulturális Főpolgármester-helyettesi Iroda szervezésében megvalósult, több eseményből álló Márciusban Nefelejcs programsorozat szombati záró rendezvénye, a Varázscsepp Országos Tehetségkutató Verseny a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő, 8-18 éves gyermekeknek adott lehetőséget arra, hogy megmutathassák tehetségüket különböző előadóművészi kategóriákban. A gyermekek az ország egész területéről nevezhettek, a nevelésükről gondoskodó gyermekvédelmi szakellátó intézményen keresztül.
 
Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a versenyzőket köszöntve a döntőn elmondta: fontosnak tartja a rendezvényt, ahol a tehetséges gyermekek megmutathatják tudásukat, és reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben hagyományt teremt az esemény. Szólt arról, hogy a gyermek- és ifjúságvédelmi intézmények számára az utóbbi időben a fővárosi önkormányzat, a civil szféra, a magánszemélyek olyan akciókat, olyan programokat szerveztek, amelyek szerinte előremutatóak és bizonyítják azt, hogy az önkormányzat, az állam, a civil szféra, a magánszféra együtt tud működni a jó ügyek érdekében.

A főpolgármester-helyettes kitért arra: március a Budapest gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek hónapja, a Márciusban Nefelejcs programot viselő programsorozat keretében számos kulturális és szabadidős tevékenységen vehettek részt a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek. A főpolgármester-helyettes megemlítette a programsorozat nyitó rendezvényét, a februári Idegenvezetők Napját, amikor az intézmények lakói sétahajózáson, sétabuszozáson, városnézésen vehettek részt. Több száz gyermek vehetett részt az Eleven Játszópark rendezvényein, ahol márciusban minden hétfőn ingyenesen vehettek részt a gyermekek az eseményeken. A Fodrászat és Frizura nevű program keretében az Erzsébet királyné szakközépiskola végzős tanulói készítettek frizurát az intézmény lakóinak, az állatkertben rendezett gyermekvédelmi napon pedig a gyermekvédelmi gondoskodásban nevelt gyerekek ingyen vehették birtokba egy napra az intézményt, a Magyar Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Színház rendezvényeit pedig ingyen vagy kedvezménnyel látogathatták.
 
Csomós Miklós záró szavaiban elmondta: a Márciusban Nefelejcs rendezvénysorozatnak a csúcsa a tehetségkutató verseny, és a rendezvény bizonyítja, igenis van összefogás, van odafigyelés a gyerekekre és ez a legtöbb, amit ebben a helyzetben adhatunk – jegyezte meg.
 
A Varázscsepp tehetségkutató versenyben öt kategóriában – ének, tánc, próza, hangszer és egyéb – lehetett nevezni, a megmérettetést selejtezők és elődöntő előzte meg, a válogatás két fordulója során a legtehetségesebb előadókat választották ki, akik bejutottak a döntőbe.

A szombati tehetségkutató verseny döntőjének helyezettjei: ének kategóriában 3. helyezést Barabás Anna a rákospalotai gyermekotthon lakója, 2. helyezést Erényi Annamária a mezőkeresztesi gyermekotthon lakója, 1. helyezést a Berki Sándor – Horváth Márió a borsodi gyermekvédelmi központ lakói értek el.

Tánc műsorszámban a díjazottak a következők: Tischler Roxána, a budapesti Bólyai utcai gyermekotthon lakója 3. helyezett, Oláh Katalin, a miskolci gyermekvédelmi központ lakója 2. helyezett, Jónás Sándor – Illés Rudolf, a kalocsai gyermekotthon lakói 1. helyezettek.

Lakatos László András (borsodi gyermekvédelmi központ) 3. helyezett, Bogdán Renáta (rákospalotai gyermekotthon) 2. helyezett, és Kovács Nikolett (Cseppkő utcai gyermekotthon) 1. helyezett lett a próza kategóriában.

Hangszer kategóriában a 3. helyet Botos Edgár (mezőkeresztesi gyermekotthon), a 2. helyet Wágner István (tatabányai „Názáret” szociális szolgáltató) és az 1. helyet Mohai Anna (győri területi gyermekvédelmi szakszolgálat) szerezte meg.

Az egyéb kategóriában egy versenyző és egy csapat indult, a csapat nyerte el a második helyezést, nevezetesen: Vajda Erik, Vajda Cintia, Talyán Mária, Erdős Viktória, Mészáros Balázs, Erdős Tünde és Vajda Márkó (tatabányai „Názáret” szociális szolgáltató), az 1. helyezést pedig Horváth Miklós a bernecebaráti lakásotthon lakója érte el.

 

Hírek

RSS megtekintés