Öt Főváros Tornája: Budapest az összesítésben a második helyen végzett

A kiemelkedő szintű utánpótláskorú sportolók hat sportágban képviselték fővárosaikat. Az évről-évre megrendezett versenyen Bécs, Budapest, Pozsony, Zágráb és Ljubljana vesz részt. A fiatal sportolókat magas színvonalú eseményre várja évenként változó helyszínen az adott főváros szervező bizottsága.

Atlétika, asztalitenisz, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda és röplabda sportágakban közel 100 magyar válogatott fiatal sportoló képviselte nemzetünket és fővárosunkat.

Különleges megnyitóünnepség részesei lehettek a résztvevők. A labdarúgópályán felvonult csapatok felett megjelenő repülőgépből ejtőernyősök ereszkedtek le, kezükben a fővárosok zászlóival, ezzel óriási meglepetést és sikert aratva.

Az első két napon atlétáink kiemelkedő eredményt produkáltak, az összes versenyszámban első helyezést értek el. A Budapesti Atlétikai Szövetség delegációja méltán volt büszke fiaink és lányaink, valamint edzőik sikereire.

A csapatsportágakban helytálltak versenyzőink. Kimagasló teljesítményt nyújtottak a kézilabdás fiúk, akiket érdemes külön kiemelni, hiszen óriási küzdelemben vívták ki a híres utánpótlással rendelkező horvát csapat elleni győzelmet, így ők állhattak a dobogó tetejére. Kosárlabdás lányaink szintén döntőt játszottak, és csak kis különbséggel maradtak le az aranyéremről a házigazdák válogatottja ellen.

Az asztaliteniszezők dobogós helyen végeztek.

A hat versenyszám összetett eredményeit tekintve Budapest a második helyen végzett.

A záróünnepségen Zágráb főpolgármestere köszönt el a versenyzőktől és a delegációktól, valamint sok sikert kívánt a 2014. évi torna rendezőjének, Budapestnek.