Örökbefogadó Napot tart szombaton a Vigyél Haza Alapítvány

Most először önkéntes kutyakozmetikusok szépítik a gazdára váró kutyákat az Ebrendészet (www.ebtelep.hu) Illatos úti telepén a szombati Örökbefogadó Napra. Több, mint 200 kutya és 20 macska vár gazdájára !
 
Augusztus 13.án szombaton Örökbefogadó Napot tart a Vigyél Haza Alapítvány (www.vigyelhaza.hu)
 
Helyszín: Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészete BP. IX. Illatos út 23/a.
Időpont: 2011 augusztus.13.szombat 10-14óra között
 
Az Ebrendészet Illatos úti telepre évente - csupán Budapestről - több mint 3000 kutya kerül be, melyek nagyobbik hányadát saját gazdája adja le. A rendelkezésre álló, mindössze 94 férőhely azonban nem oldja meg a folyamatosan helyhiánnyal küzdő telep gondjait. Ezért nélkülözhetetlen az elkötelezett állatbarátok segítsége: ha kutyát terveznek a családba fogadni, akkor elsősorban az Illatos útról válasszanak, így segítve azokon, akiknek erre a legnagyobb szükségük van.
 
Esemény:
A már szinte állandósult túlzsúfoltság miatt a Telep, több állatot csak akkor tudna befogadni, ha sikerülne örökbe adni néhányat a gazdára váró kutyusok közül.
Ezért hirdet, Örökbefogadó Napot a Vigyél Haza Alapítvány.
 
Felhívásukra már eddig is sok kutyakozmetikus jelentkezett (és várják továbbiak jelentkezését), hogy az Örökbefogadó Napra készülő, gazdira váró kutyákat a hét folyamán vonzóbbá tegyék az új gazdik számára: ápolják, nyírják, fésüljék őket. A feladat hatalmas, hiszen az olykor hónapok óta kószáló, csapzott, bozontos kutyákat kell újra széppé varázsolniuk.
 
Az örökbefogadott kutyák, védőoltást, külső élősködők elleni cseppet, féregtelenítő kezelést és mikrocsipet, új gazdáik pedig az egyik prémium kutyatápot gyártó cégtől „induló készletet”: száraz tápot, konzervet és etetőtálat kapnak ajándékba.
 
A Vigyél Haza Alapítvány minden jó érzésű, felelősen gondolkodó állatbarát segítségét kéri, vegyen részt az Örökbefogadó Napon és fogadjon örökbe egy kedves állatot ezzel segítve a kutyusok életben maradási esélyeit. Persze azokat is szívesen látják, akik most csak tájékozódni szeretnének az örökbeadás lehetőségéről. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők 2011. augusztus 13.-án szombaton 10-14 óra között!
 
Ha bárki segíteni szeretne,de körülményei miatt nem tud állatot örökbe fogadni, adományát eljuttathatja a 11714006-20438490 számlaszámra is.
 
A Vigyél Haza Alapítvány (www.vigyelhaza.hu) három éve, az Illatos úti Ebrendészet telepén lévő árva kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért dolgozik. Munkájuk során több mint 350 állatot segítettek már szerető gazdához. Elmúlt évben indított Születésszabályozási Programjuk segítségével 130 kutya térítésmentes ivartalaníttatását vállalták fel. Folyamatosan gyógyíttatják a sérülten bekerült állatokat és juttatják el fontos üzeneteinket a jó szándékú emberekhez:
Ha kutyát szeretnél, és gondoskodni tudsz róla egy életen át, ne vásárolj, hanem fogadj örökbe egy kedves állatot!  Az alapítványnak nincsenek fizetett munkatársai. Térítést, állami támogatást nem kapnak. Valamennyi adományt kizárólag a kitűzött célok teljesítésére fordítják.

Hírek

RSS megtekintés