Édes Napok a Budai Várban

Dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes, Füleky György és Rebrus Csaba az Édes Napok Fesztivál megnyitóján a Budai Várban (b-j)
2014-ben negyedik alkalommal rendezik meg az Édes Napok csokoládé- és édességfesztivált a Budai Várban, ahol több, mint 100 kizárólag minőségi édességeket gyártó és forgalmazó kereskedő kínálja portékáit. Az idei rendezvény a sütemények jegyében telik, ami azt jelenti, hogy a megszokott csokoládék és édességek mellett, nagy hangsúlyt kapnak a sütemények és a torták. 
 
A szeptember 19-től 21-ig tartó rendezvény megnyitóján Dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy Magyarország legnagyobb édesség fesztiválja kiválóan illeszkedik az őszi gasztronómia fesztiválok sorába. Mint ismeretes az elmúlt hetekben a libamáj fesztivál, a szürke-marha és mangalica fesztivál, valamint a borfesztivál sorát most a desszertek feltálalása zárja a Budai Várban.
 
Dr. Simon Attila, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a fesztiválról szólva elmondta, hogy az évről-évre bizonyítja, hogy nem csak fantázia van a magyar édesiparban, de színvonal és a jövő ígérete is.
 
A főpolgármester-helyettes a gasztronómiáról, mint Budapest számára fontos értékről nyilatkozva arra emlékeztetett, hogy a főváros 2012-ben megalkotta Budapest vörös illetve fehérbor tortáját, melyet a város borai mellé szántak.
 
 
A szervezők 25-30.000 látogatót várnak az idei Édes Napokra, amely rendezvény - megelőzve Berlint, Prágát vagy Bécset - mára Európa ötödik legnagyobb csokoládé- és édességfesztiváljának egyike.  

Hírek

RSS megtekintés