Átadták a Lánchíd utcát és megnyitották a Várkert Bazárt

Tarlós István főpolgármester, L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester a nemzetiszínű szalag átvágásával átadták a felújított Lánchíd utcát és megnyitották a Várkert Bazárt.
 
Tarlós István főpolgármester az átadó ünnepségen arról beszélt, hogy a 2010-ben elindult gondolkodásmód folytatásával időről időre élhetőbb és szerethetőbb várossá válik Budapest. Úgy vélte: építészeti, városépítési szempontból a kiegyezés után élte virágkorát a főváros, később viszont nagyon kevés történt. 2010 óta nagyobb szerepet kapnak a közösségi terek, a gyalogos utcák, a belváros mellett a külső kerületek is fejlődnek - tette hozzá, megjegyezve: Budapest fejlesztési koncepciója ma már "nem mesekönyv", hanem komoly műszaki gondolkodás terméke.
 
A Várkert Bazár felújításának II. üteméhez kapcsolódva a Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztési programja keretében teljesen megújult a Lánchíd utca. Az utca csaknem 5000 folyóméter járdaszegélyt, 7000 négyzetméter bazalt kockakő burkolatot, korszerű közműveket és közvilágítást, új villamosmegállókat és zöldterületeket kapott.
 
Budapest főpolgármestere köszöntő beszédében elmondta, hogy „a Főváros és az I. kerület elkötelezett abban, hogy a Budai Vár és környezete egy olyan vonzó területté váljon, amely mind az ott lakók, mind az odalátogatók számára élénk, impulzív, különböző közlekedési módokkal és eszközökkel könnyen elérhető legyen”.
 
 
L. Simon László, aki kormánybiztosként felügyelte a beruházást, elmondta: április 2-án, Ybl Miklós születésének 200. évfordulóján adták át a Várkert Bazár fejlesztésének első ütemét és a kormányzat vállalásának eleget téve augusztus végére elkészült az új épületrészek, a liftek és a mozgólépcsők mellett a királyi kertek rekonstrukciója, a mélygarázs és rendezvényterem is.
 
Nagy Gábor Tamás az I. kerület polgármestere felidézte, hogy a felújítással nagy volumenű, összetett munkára vállalkoztak. Kifejtette, hogy a beruházás nem ér véget, hátra van még a Lánchíd utca és a Clark Ádám tér összekapcsolása, a Döbrentei és a Szarvas tér befejezése is.
 
A Várkert Bazár teljes rekonstrukciója mellett, az új hajókikötő és a villamosmegállók már üzemelnek, a Lánchíd utcát pedig két hét múlva vehetik birtokba az autósok és a 86-os busz.
​​​​​

Hírek

RSS megtekintés