Átadták a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériát

Szentes Tamás főpolgármester-helyettes a nemzetiszínű szalag átvágásával megnyitja a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériát
Átadta Szentes Tamás főpolgármester-helyettes a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériát, amely 3 és 22 év közötti gyerekeknek és fiataloknak kínál különféle művészeti programokat. A galériát a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő épületben, 537 négyzetméter alapterületen alakították ki, Hercegh Anita, a köztársasági elnök felesége védnökségével.
 
A Főváros saját intézményeinek működtetésén túl figyelmet fordít arra is, hogy Budapest élhető, ugyanakkor vonzó legyen a fiataloknak, diákoknak is – mondta az átadáson Szentes Tamás, főpolgármester-helyettes. Emlékeztetett rá, hogy a Fővárosi Közgyűlés tavaly novemberben döntött arról, hogy 80 millió forintot fordít a galéria létrehozására, az Iskolakapun kívüli program keretében. A galéria éves működtetésére 37 millió forintot biztosít a Főváros.
 
 
Az intézmény létrehozásával az volt a cél, hogy művészeti nevelést támogató feladatokat végezzen, amellyel hazai és nemzetközi viszonylatban is bemutatható Budapest művészetpártoló, tehetségsegítő tevékenysége. A belvárosi kiállítótér állandó és időszaki kiállításoknak, alkotóműhelyek szakmai fórumainak, egyéb művészetpedagógiai tevékenységeknek és nemzetközi találkozóknak adhat helyet.
 
A Deák17 galéria a Miénk a város - Budapest térképek, tájékozódás a városban és városi parkok című kiállítással, valamint a Fák + Madarak lakóhelyünkön című rajzpályázat és a Láss, ne csak nézz elnevezésű fotópályázat legjobb alkotásainak bemutatásával nyitotta meg kapuit.
 
A Fővárosi Önkormányzat az Iskolakapun kívüli program eseménysorozat keretében 2013 tavasza óta ingyenes vagy kedvezménnyel látogatható, kulturális és sportprogramokat kínál a fővárosi diákoknak.

Hírek

RSS megtekintés