Ukrán egyetemisták delegációja a Városházán

Az ukrán diákküldöttség tagjai a magyar és az ukrán zászlóval a Rákóczi téri nagyvásárcsarnokban

​„A visegrádi csoport uniós tapasztalatai” elnevezéssel az Euroschools in EU Project szakmai látogatást szervezett ukrajnai nemzetközi tanulmányok szakos egyetemisták számára. Az ötnapos program csütörtöki záróeseményén, amelyet a Rákóczi téri Vásárcsarnokban tartották, részt vett Mihajlo Junger, Ukrajna Magyarországi Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője.

„A nyilvános diplomáciai megnyilatkozás célja az, hogy az ukrán nép kifejezze őszinte háláját a magyar nép Ukrajna iránt tanúsított szolidaritásáért, valamint megköszönje Magyarország folyamatos támogatását Ukrajna európai integrációjában és az országnak nyújtott humanitárius és egyéb segítség nyújtásában” – mondta az eseményen Mihajlo Junger ideiglenes ügyvivő.

 

Az Euroschool projekt részeként a hallgatók látogatást tettek a Parlamentben, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, Ukrajna Budapesti Nagykövetségén és a Főpolgármesteri Hivatalban. Ez utóbbi találkozón a Nemzetközi Kapcsolatok Csoport szervezésében előadásokat hallgathattak meg a Fővárosi Önkormányzat működéséről, Budapest nemzetközi és testvérvárosi kapcsolatairól, valamint az európai integrációs folyamatok fővárost is érintő következményeiről.