Tarlós: a szocialisták performansz céljából hívatták össze a mai közgyűlést

Határozatképtelenség miatt meghiúsult a Fővárosi Közgyűlés kedd reggeli ülése, amelyet a főpolgármester a szocialisták kezdeményezésére hívott össze, de amin az MSZP frakció csak néhány tagjával képviseltette magát.
 
– A szocialisták performansz céljából hívatták össze a mai rendkívüli közgyűlést – mondta újságírói kérdésre válaszolva Tarlós István főpolgármester a közgyűlés meghiúsult ülése után.
 
Hangsúlyozta: a szocialisták teljesen váratlanul, egyetlen előterjesztés készítése nélkül hívatták össze a közgyűlést, többek között olyan javaslatokat kérdésként megfogalmazva, hogy miért nincs átadva a MOL Bubi, holott tegnap átadták. Ez nem értelmes dolog – tette hozzá.
 
Tarlós István emlékeztetett rá: az előző önkormányzati ciklusban volt rá példa, hogy a közgyűlés ülését késő estére hívták össze. A főpolgármester úgy fogalmazott: ha valaki dolgozni akar a városért, az be tud jönni reggel 7 órára, az ülés meghirdetett kezdeti időpontjára. A szocialisták a tanároknak, orvosoknak, munkásoknak kellene magyarázatot adjanak, hogy részükről mi ez a kényelem – jegyezte meg.
 
A főpolgármester azt mondta: négy éve, amikor már régen át kellett volna adni a Bálnát, amikor már évek óta itt kellett volna lenniük az Alstom metrókocsiknak, Tüttő Katának, a gazdasági bizottság akkori szocialista elnökének egyszer sem jutott eszébe, hogy példátlan módon a választási kampányban javasolja a közgyűlés összehívását, csak most, „a választás előtt 20 perccel akar rendkívüli közgyűléseket összerántani, előterjesztések nélkül. Egyébként pedig vicc, amit az MSZP - Együtt PM csinált. Összehívatnak egy kamu közgyűlést, okafogyott témákat is megjelölnek, egyetlen előterjesztést sem készítenek, a sajtóban lemondják a részvételüket az általuk kezdeményezett közgyűlésen, majd néhányan mégis megjelennek, de csak azért, hogy látványos, de semmitmondó sajtónyilatkozatot tegyenek."
 
Szűcs Somlyó Mária
kommunikációs igazgató