Közlekedés

Május 19-én a szombati, 20-án és 21-én pedig az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint indulnak a fővárosi közösségi közlekedési járatok. A hosszú hétvége két napján, vasárnap és hétfőn a kényelmesebb utazás érdekében az M3-as metró egész nap közlekedik a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között.
A Főváros nem fogja szó nélkül hagyni a margitszigeti teniszstadionnál történt, engedély nélküli fakivágásokat, lesznek szankciók - mondta Tarlós István főpolgármester a Budapestinfón.
A felújítás alatt álló 3-as metróvonal húsz állomásából tizennyolc lesz akadálymentesen megközelíthető, öt állomáson úgynevezett ferdepályás lifteket építenek. Az erről szóló megállapodást Tarlós István és Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke írta alá csütörtökön Budapesten.
Előrehozott gyermeknapi programokkal nyílik meg a családok előtt szombaton a Kelenföldi villamos kocsiszín, vasárnap pedig a Múzeumok majálisán találkozhatnak a BKV ereklyéivel. Május 11-e ráadásul a közlekedési kultúra napja, amelyhez ezúttal hétvégi programjainkkal csatlakozik a BKV.
A Budapesti Közlekedési Központ idén is csatlakozik a Magyar Kerékpárosklub Bringás reggeli elnevezéssel indított akciójához. A közlekedésszervező társaság az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomás mellett várja a biciklivel közlekedőket.
A Pálya utca és a felüljáró között a munkák az iskolaszünet időszakában kezdődnek meg.
A különleges helyszínen lesznek olyan különleges járművek is, amelyek nem az utasforgalomban, hanem a háttérmunkában, a metróhálózat karbantartásában működnek.