Közlekedés

A buszokat nem irodisták vagy szerelők vezetik, hanem kizárólag olyan munkatársak – legyen szó főállásról vagy besegítői munkakörről –, akik minden szükséges képesítéssel rendelkeznek. A képzéseken mások mellett saját dolgozóik is részt vehetnek, hiszen ez a lehetőség természetesen nem csak „külsősök” előtt nyitott.
Mintegy 500 fát és 11 ezer cserjét telepítenek az 1-es villamos november 13-án kezdődő meghosszabbítása során. Mivel az építkezés miatt fákat kell eltávolítani a villamos nyomvonaláról, a BKK már a tervezés során is kiemelten kezelte ezt a kérdést.
A fővárosi városvezetés üdvözli a közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztos kinevezéséről és feladatairól szóló kormányhatározatot - közölte Tarlós István főpolgármester csütörtökön az MTI-vel.
2017 novemberében a Fővárosi Önkormányzat megbízásából elkezdődik az 1-es villamos évtizedek óta várt és tervezett meghosszabbítása az Etele térig. A fejlesztés eredményeként 2019 elejére Kelenföld és Pest között újabb átszállásmentes kapcsolat jön létre.
Az M3 metró felújítása - az előkészítő munkálatok után - november 6-án, hétfőn kezdődik. A BKV Zrt. - és a BKK Zrt. - szakemberei mindent megtettek és megtesznek azért, hogy a lehetőségekhez képest a legkevesebb kellemetlenséggel utazhassanak a fővárosban közlekedők.
Elkezdődött a Főváros egyik legjelentősebb közlekedési beruházása, a napi mintegy 500 ezer utast szállító M3-as metróvonal rekonstrukciója. A munkálatok több ütemben és több évig tartanak, és ez sok százezer utas napi utazási szokásait érinti.
​November 6-án elkezdődik az M3-as metró északi szakaszának, valamint a teljes, 17 km-es alagútrendszernek a korszerűsítése – jelentette be sajtótájékoztatón Tarlós István főpolgármester.