Közlekedés

Elkezdődött a III. kerületi Ország út – Pünkösdfürdő utca csomópontjának több ütemben történő átépítése, amely várhatóan 2018 szeptemberéig tart. A munkálatok során megújul az Ország út lakótelep felőli oldalának, illetve az Ország út HÉV-állomás felőli oldalának útpályája és az út mellett haladó járda.
A hétvégeken, így az előttünk álló négynapos hétvége alatt is a teljes vonalon óránként, a belvárosi Duna-szakaszon pedig félóránként járnak a hajók.
2018. március 15-én (csütörtökön), az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján városszerte több helyszínen – többek között a Kossuth Lajos téren, a budai Várban, a Várkert Bazárban, a Fővám téren és az Andrássy úton – rendeznek ünnepi programokat, megemlékezéseket, demonstrációkat.
Pénteken hajnaltól éjfélig a nagykörúti villamosok dél-budai végállomásuktól csak a Jászai Mari térig viszik az utasokat, szombaton és vasárnap hajnaltól éjfélig pedig csak a Corvin-negyed M és a Jászai Mari tér között lehet utazni a villamosokkal.
Márc. 10-én a közösségi közlekedési járatok az iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek, az M3-as metró 20:30-ig Kőbánya-Kispest és Lehel tér között közlekedik. Az M2-es és az M4-es metró mind március 9-én (pénteken), mind március 10-én (szombaton) éjjel hosszabb üzemidővel közlekedik.
Az M3-as metró felújításával kapcsolatban a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága Budapest Főváros Önkormányzatával egyetértésben alkotói pályázatot hirdet 3-23 éves korig, óvodásoktól egyetemistákig.