Nyolc kerületben indul el az üres üzlethelyiségek rendezését célzó mintaprojekt

​Nyolc kerületben indul el ősszel az a fővárosi mintaprojekt, amely az üres üzlethelyiségek, elhanyagolt kirakatok helyzetének rendezését célozza. A kezdeményezés célja, hogy a régen virágzó, ma üresen álló kirakatokat újra benépesítsék. Az egyik elem egy installáció, amely egységes arculattal teszi rendezetté a kirakatokat, a másik pedig egy olyan jelrendszer és adatbázis, amely alapján kikereshetőek a kiadó üzletek paraméterei.
 
A Rögtön jövök! elnevezésű programban az I., a II., a III., a IV., a VI., a VIII., a XVIII. és a XXI. kerület vesz részt.

Az Ughy Attila városképvédelmi tanácsnok javaslatára induló figyelemfelkeltő kampány a tervek szerint 50 üres üzlethelyiségben valósul meg. A korábban pályázaton kiválasztott installációk egyszerre jelennek meg, és ezzel párhuzamosan az online adatbázis is elindul, ahol az üres üzlet paramétereiről, bérlési feltételeiről lehet tájékozódni. Az érintett önkormányzatok az induló vállalkozásoknak határozott időre kedvezményes bérleti konstrukciót ajánlanak.

A fővárosi önkormányzat a Forum Hungaricummal közösen valósítja meg a kezdeményezést, és a projekt 5,5 millió forintos összköltségét is közösen állják.

Kapcsolódó cikk

Rögtön jövök! ötletpályázat győztes pályaműve
Az ötletpályázatra 105 darab pályamű érkezett be, az ötletek díjazására és a felhasználási jogok megvételére bruttó 1. 500. 000 Ft állt rendelkezésre

Kapcsolódó cikk

Ughy Attila városképvédelmi és városfejlesztési tanácsnok és Finta Sándor főépítész
Ötletpályázatot írt ki a fővárosi önkormányzat az üres budapesti kirakatok hasznosítására, a mintaprojekt helyszíne az V. kerületi Kossuth Lajos utca egy szakasza lesz.