Megnyílt a Budapesti Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren

Ajándékcikk pavilon a Budapesti Tavaszi Vásáron, a Vörösmarty téren

​A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) idén is megrendezi a Budapesti Tavaszi Vásárt. A téli vásár hangulatát idéző rendezvénysorozat március 27-től április 26-ig tart a Vörösmarty téren.

- A karácsonyi vásár mellett mára a tavaszi vásár is olyan attrakcióvá nőtte ki magát, hogy sokan kifejezetten ehhez időzítve érkeznek a fővárosba. A Vörösmarty tér igazi művészeti és kulturális központja lett a fővárosnak, amely minden évszakban színes programokkal várja az idelátogatókat – hangsúlyozta a rendezvénysorozat megnyitóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes.

- A vásáron részt vevő mintegy hetven kézműves kizárólag saját termékeit kínálja, amelyek előzetesen egy szigorú minősítési rostán mentek át, így a vendégek csak a legjobb minőségű áruval találkozhatnak - tette hozzá Bán Teodóra, a BFTK vezetője.

A tavaszi vásáron a hagyományos és a modern népművészet tárgyai is megtalálhatók, a rendezvény ideje alatt minden hétvégén kézműves bemutatókat is rendeznek, hétköznap pedig koncertek és színpadi előadások lesznek.

Az első hétvégén is számos program lesz téren, többek között ékszerkészítés, nemezelés, mézeskalács készítés, kosárfonás, üvegfújás és tojásfestés várja az érdeklődőket. A rendezvénysorozatról további információ a budapestinfo.hu oldalon olvasható.

 

Hírek

RSS megtekintés