Indul a jegyértékesítés a 2014-es vízilabda Európa-bajnokságra

Megkezdődött a jövő évi budapesti vízilabda Európa-bajnokság jegyeinek értékesítése. Az erről tartott tájékoztatón beszédet mondott dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes.

- Budapest újabb kiemelkedő sportesemény házigazdája lesz 2014 júliusában, hiszen a 2001-ben rendezett világesemény után újabb sportdiplomáciai siker a vízilabda sport életében, hogy fővárosunk ad otthont ezen óriási presztízzsel bíró eseménynek – mondta Szentes Tamás. Hozzátette: a versenynek helyszínt adó Margitsziget Európa és a világ fővárosait tekintve is kiemelkedő, hiszen a város közepén található, a szabadidősportokat és a természetet kedvelőknek is unikum.

- A közelmúltban fővárosunk életében új időszámítás kezdődött, hiszen egy sportkeret bevezetése új alapokra helyezte a sportpolitikát és sportfinanszírozást. A gazdasági nehézségek ellenére duplájára emeltük a sportra fordítható költségvetési források mennyiségét, ami egy úttal átgondolt minőségi és szerkezeti átalakítást is jelent – az egészségügyi és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes Hangsúlyozta: a Budapesti Sportkeret révén a Fővárosi Önkormányzat egységes rendszerben kezeli az utánpótlás nevelést, a versenysport finanszírozását, valamint a diák- és szabadidő sportot.

A 2014-es férfi vízilabda Európa-bajnokságot július 13. és 26. között rendezik Budapesten. A belépőkhöz a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján, a www.waterpolo.hu-n keresztül is elérhető jegyed.hu felületen lehet hozzájutni.