Környezetvédelem

ZÖLD HÍREK

Budapest a hétvégén immár tizedik alkalommal csatlakozott a Föld Órája kezdeményezéshez; a Természetvédelmi Világalap (WWF) nemzetközi energiatakarékossági akciójának célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás hatásaira, a globális felmelegedés elleni összefogásra és a Föld védelmére.
Az 1867-ben alapított Fővárosi Kertészet 2017-ben ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Így az idei jubileumi év lesz a vállalat életében, amelyet méltó ünnepi eseményekkel szeretne emlékezetessé tenni a társaság.
A BKV évek óta részt vállal a Virtuális Erőmű Program által kitűzött célok megvalósításában, azaz abban, hogy minél nagyobb megtakarítással járuljunk hozzá egy virtuális erőmű „felépítéséhez”. Ennek a munkának köszönhetően Társaságunk ismét sikeresen pályázott, és Buzinkay Tamás, a BKV fejlesztési és koordinációs igazgatója a mai napon átvette az Energiatudatos Vállalat 2017 címet.
A FŐKERT Nonprofit Zrt. megkezdte a fővárosi parkok és fasorok fáinak tél végi lemosó permetezését. A munkálatok előreláthatólag 2017. március 13-ig tartanak, de az ütemterv az időjárás függvényében változhat. A permetezések, különös tekintettel a fasorokra, alapvetően az éjszakai órákban történnek.
Nem tömegtájékoztatás, hanem tömegmanipuláció folyik az OLAF-jelentés körül – mondta a Budapestinfón Tarlós István. Az olimpia fejlesztési lehetőséget jelentene Budapestnek, a rendezést pedig korábban támogatta az ellenzék is. Ha lesz népszavazás, a főpolgármester tiszteletben fogja tartani annak eredményét.
Az elektromobilitás térnyerését mind az NGM, mind a Fővárosi Önkormányzat kiemelkedően fontosnak tartja és saját eszközrendszerével, a közös célt – a budapestiek egészséges környezethez való jogának érvényesülését – szem előtt tartva együtt is küzd érte.