Környezetvédelem

ZÖLD HÍREK

A klímavédelemben a kulcsszerep a városokra hárul - jelentette ki Áder János köztársasági elnök hétfőn, miután hivatalában fogadta Tarlós István főpolgármestert és a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) tagjait.
A Főváros nem fogja szó nélkül hagyni a margitszigeti teniszstadionnál történt, engedély nélküli fakivágásokat, lesznek szankciók - mondta Tarlós István főpolgármester a Budapestinfón.
A pályázatra összesen 39 pályamű érkezett csoportos és egyéni kategóriákban. A legjobbnak ítélt 6 pályamű készítői a díjaikat 2018. április 26-án, a Főpolgármesteri Hivatal épületében tartott ünnepségen vehették át.
Budapest Főváros Önkormányzata kifejezi elköteleződését az április 22-i nemzetközi Föld napja mellett. A Főváros aktívan támogatja a műanyag hulladékok mennyiségének csökkentését, ami elsősorban a szelektív gyűjtési rendszerekkel biztosítható.
Az idén immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a FŐKERT Nonprofit Zrt. a „Miénk Itt a Park!” elnevezésű, önkéntes parkszépítő rendezvényt 2018. április 21-én, 10 órakor, a helyszín a Népligeti új játszótér környezete.
A BDK Kft. az ELMŰ együttműködésével ismét lekapcsolja Budapest díszvilágítását március 24-én, szombaton 20.30 és 21.30 között. Az egyórás üzemszünettel mintegy 1400 kWh energiamegtakarítás keletkezik.
Budapest Főváros Önkormányzata „Klímatudatos Budapest" címmel pályázatot hirdet budapesti általános iskolás diákok részére.