Környezetvédelem

ZÖLD HÍREK

A FŐKERT Nonprofit Zrt. megkezdte a fővárosi parkok és fasorok fáinak tél végi lemosó permetezését. A munkálatok előreláthatólag 2017. március 13-ig tartanak, de az ütemterv az időjárás függvényében változhat. A permetezések, különös tekintettel a fasorokra, alapvetően az éjszakai órákban történnek.
Nem tömegtájékoztatás, hanem tömegmanipuláció folyik az OLAF-jelentés körül – mondta a Budapestinfón Tarlós István. Az olimpia fejlesztési lehetőséget jelentene Budapestnek, a rendezést pedig korábban támogatta az ellenzék is. Ha lesz népszavazás, a főpolgármester tiszteletben fogja tartani annak eredményét.
Az elektromobilitás térnyerését mind az NGM, mind a Fővárosi Önkormányzat kiemelkedően fontosnak tartja és saját eszközrendszerével, a közös célt – a budapestiek egészséges környezethez való jogának érvényesülését – szem előtt tartva együtt is küzd érte.
A ma működő többi hat vizsgálati ponton a tájékoztatási szint (75 µg/m3) és az egészségügyi határérték (50 µg/m3) közötti állapot alakult ki.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint ma nem várható lényeges változás az időjárásban, napközben a szálló por koncentrációjának napi átlaga több helyen a tájékoztatási határérték, sőt néhol a riasztási küszöb fölött alakulhat.
A vonatkozó jogszabályok alapján Tarlós István főpolgármester – további intézkedésig -a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el.