Környezetvédelem

ZÖLD HÍREK

A Főváros Közgyűlés Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottsága Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése, a Budapest 2017-2021. időszakra szóló Környezeti Program céljai megvalósításának elősegítésére nyílt pályázatot hirdet.
A főváros és a MOL stratégiai megállapodás megkötésével kívánja továbbfejleszteni és elmélyíteni eddigi együttműködését, a dokumentumot pénteken írta alá a Városházán Tarlós István főpolgármester és Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója.
A klímavédelemben a kulcsszerep a városokra hárul - jelentette ki Áder János köztársasági elnök hétfőn, miután hivatalában fogadta Tarlós István főpolgármestert és a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) tagjait.
A Főváros nem fogja szó nélkül hagyni a margitszigeti teniszstadionnál történt, engedély nélküli fakivágásokat, lesznek szankciók - mondta Tarlós István főpolgármester a Budapestinfón.
A pályázatra összesen 39 pályamű érkezett csoportos és egyéni kategóriákban. A legjobbnak ítélt 6 pályamű készítői a díjaikat 2018. április 26-án, a Főpolgármesteri Hivatal épületében tartott ünnepségen vehették át.
Budapest Főváros Önkormányzata kifejezi elköteleződését az április 22-i nemzetközi Föld napja mellett. A Főváros aktívan támogatja a műanyag hulladékok mennyiségének csökkentését, ami elsősorban a szelektív gyűjtési rendszerekkel biztosítható.
Az idén immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a FŐKERT Nonprofit Zrt. a „Miénk Itt a Park!” elnevezésű, önkéntes parkszépítő rendezvényt 2018. április 21-én, 10 órakor, a helyszín a Népligeti új játszótér környezete.