Környezetvédelem

ZÖLD HÍREK

​A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata és a FŐKERT Nonprofit Zrt. közös szervezésében március 18-24. között az országos TeSzedd! mozgalom keretében a táblázatban szereplő fővárosi természetvédelmi területeken lesz gyűjtés.
A Intézkedési tervben foglaltakkal kapcsolatos lakossági észrevételeket a zajterkep.intezkedesiterv@budapest.hu e-mailcímre várjuk 2019. március 5-ig.
Tarlós István főpolgármester ismételten köszönetet mond azoknak, akik a rendkívüli légszennyezettségi helyzetben mérsékelték a szén-, illetve fatüzelésű berendezések használatát, valamint autóhasználatukat korlátozva a közösségi közlekedést részesítették előnyben.
A HungAIRy 2017 c. pályázatot kétfordulós elbírálást követően, az Európai Bizottság uniós programok végrehajtásának irányításában részt vevő ügynöksége, az EASME (Versenyképességi és Innovációs Végrehajtó Ügynökség) támogatásra érdemesnek ítélte.
Mintegy 2500 fát ültet el a FŐKERT Nonprofit Zrt. az őszi ültetési időszakban a Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére 2016-ban elindított „Tízezer új fát Budapestre!” program keretén belül.
A FŐTÁV Zrt. az Erzsébet hídon viszi át a távfűtést Budáról Pestre, egy különleges eljárással pedig egy közel 300 méteres és több mint 2 méter átmérőjű járható közműalagút is épül a Kossuth Lajos utca alatt.
​Sünispotály néven nyílt meg a mentett állatok új bemutatóközpontja csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben.