FINA: jó ütemben zajlik a Dagály Úszóaréna építése

​Rendkívül elégedett a 2017-es budapesti vizes világbajnokság fő helyszínének, a Dagály Úszóarénának a munkálataival Cornel Marculescu, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója.

Marculescu szerint hatalmas a fejlődés a májusi alapkőletétel óta és úgy látja, soha nem épült még olyan gyorsasággal úszócsarnok, mint most Budapesten, a Dagály strandnál. Úgy vélte: minden adott ahhoz, hogy a magyarországi legyen minden idők legjobb vizes világbajnoksága. A FINA-vezető azt követően beszélt erről, hogy hétfőn az általa vezetett delegációval megtekintette a 2017-es magyarországi vizes világbajnokságra épülő létesítmény munkálatait.

"Biztos vagyok benne, hogy rendben elkészül az uszoda. Orbán Viktor miniszterelnök nélkül mindez nem jöhetett volna létre" - mondta Marculescu, aki külön megköszönte a támogatást Tarlós István főpolgármesternek is.

Marculescu és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a látogatás keretében aláírta az aréna végleges terveit Gyárfás Tamás FINA-alelnök, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a 2017-es vb szervezőbizottságának társelnöke jelenlétében.

A tervek szerint 2017 májusára elkészülő úszóaréna a világbajnokságra tizenötezer, azt követően ötezer férőhelyes lesz. A Dagály az építkezés ideje alatt is nyitva marad, és egészen 2016. augusztus 31-ig üzemelni fog.