Együttműködési megállapodásokat írt alá a Fővárosi Vízművek az azeri állami vízművel

​A sikeres tavaszi projektet követően újabb együttműködési megállapodást írt alá a Fővárosi Vízművek Zrt. az azeri állami vízművel, az AZERSU társasággal. A korábbi együttműködés a térinformatika alapú munkairányítás bevezetéséről szólt.

A mai napon három további projekt kapcsán sikerült megegyezni és együttműködési szerződést kötni, amelyeket az alábbi témakörökben határoztak meg:

1. Mintegy 412 millió Ft értékben kötött az AZERSU és a Fővárosi Vízművek Zrt. megállapodást két ivóvíztározó medence tervezése és a projekt kivitelezésének műszaki szakfelügyeletére. A kivitelezés helyi, illetve török cégek bevonásával történne, a projekt eszmei értéke mintegy 12 milliárd Forint.

2. Összesen 69 millió Ft értékben kötött megállapodást az AZERSU és a Fővárosi Vízművek Zrt. egy számítástechnikai projektjük (MISZ) bevezetésének a minőségbiztosításáról.

3. Több mint 144 millió Ft értékben kötött az AZERSU megállapodást a Magyar Vízipari Klaszter az azeri állami vízmű társaság 10 éves IT stratégiájának elkészítésére.

Az összesen 625 millió forint értékű szerződéscsomagot a Magyarországon zajló üzleti fórum során írták alá az érintett felek.

Fővárosi Vízművek Zrt.