2014. november 29. Taksony napja
BKV
A BKV elnyerte a Véradóbarát Munkahely díjat
A BKV Zrt. hosszú évek óta elhivatott támogatója a társadalmi felelősségvállalás e formájának, ezért különösen megtisztelő, hogy idén a társaság nyerte el a Magyar Vöröskereszt Véradóbarát Munkahely díját.
Részletek
Sűrűbben indított járatokkal közlekedhetnek Budapesten az adventi hétvégéken
Az év végi ünnepi közlekedési rendről hamarosan bővebb tájékoztatást adnak.
Részletek
A BKV Zrt. elnyerte a Werner von Siemens Hatékonysági díjat
A vállalat az M2-es vonal 2009-ben megkezdett átfogó felújítása, valamint az M4-es vonal megépítése során a Siemensszel együttműködve olyan infrastruktúrát alakított ki, amely támogatja a fékezési energia hálózati visszatáplálását.
Részletek
Fővárosi Közgyűlés: döntés a városigazgatósági koncepcióról
Elfogadták a januártól létrejövő Városigazgatóság koncepcióját, eszerint ez a holding fogja össze a jövőben valamennyi településüzemeltetési feladatot végző önkormányzati társaság működését.
Részletek
Szerdától ismét teljes vonalon közlekedik az 1-es villamos Budapesten
Közel 16 000 méter villamospályát újítottak fel, illetve cseréltek ki, 26 új vágánykapcsolatot (azaz villamos-visszafordítási lehetőséget) és az ezekhez kapcsolódó jelző- és váltóállító berendezéseket építettek ki.
Részletek
Hétfőtől több mozgólépcső üzemel a budapesti metróhálózatban
Az új menetrendek szerint hosszabb ideig üzemel majd egyszerre két mozgólépcső a csúcsidőszakokban jellemzően úgy, hogy a reggeli és a délutáni forgalmi csúcs végén néhol akár egy órával is meghosszabbítják az üzemidőt.
Részletek
Vadonatúj trolibuszok érkeznek Budapestre 2015-ben
A szerződés eredményeképpen 14 darab szóló és a 10 darab csuklós új, alacsonypadlós, nyáron légkondicionált, télen fűtött utasterű trolibusz érkezik a fővárosba 2015 nyarán, melyek 4 km-t felsővezeték nélkül, önjáró üzemmódban is meg tudnak tenni.
Részletek
Átadták a felújított és kiszélesített Kelemen László utcai hidat a II. kerületben
A korábban 7 méter széles híd a kiszélesítésnek köszönhetően immár 11 méter széles, a bővítés következtében a Hűvösvölgyi út irányába a hídon 1 helyett immár 2 sávon haladhatnak az arra közlekedők.
Részletek
Felújították a Szilas-patak feletti közúti hidat
Felújítását az tette indokolttá, hogy az elmúlt évek alatt a pályaburkolata kátyússá, repedezetté a járda pedig balesetveszélyessé vált. A híd korlátai jelentősen rozsdásodtak, emiatt a tartóoszlopok rögzítése több helyen tönkrement.
Részletek
Jövőre mintegy kétszáz új busz érkezik Budapestre
Az új járművek a Fővárosi Közgyűlés határozata alapján Budapest déli városrészeiben közlekednek majd a VT-Arriva Kft. üzemeltetésében.
Részletek
1
2
3
>>
 
BKV
© Copyright 2010 SiteName MCS2