Lakossági tanácsadás indul a légszennyezettség csökkentéséért Budapesten

​​​​​​2019 januárjában indult el a LIFE-IP HungAIRy nevű projekt, amely a levegőminőség javítását célozza meg Magyarország 8 régiójában. Budapest Főváros Önkormányzata projektpartnerként vesz részt a megvalósításban. A projekt feladatai között kiemelt jelentőséggel bír a szemléletformálás és a lakosság tájékoztatása, amelyet egy újonnan felállított, főként természettudományos háttérrel rendelkező szakemberekből álló tanácsadó-hálózat végez, az Ökomenedzser-hálózat.

2020 márciusától Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából öt ökomenedzser biztosítja a lakossági tanácsadást. Az ökomenedzserek segítséget nyújtanak a hazai és EU-s energiahatékonysági, fenntarthatósági, klímavédelmi, hulladékgazdálkodási, levegőminőség javítását szolgáló célkitűzések, intézkedések, pályázatok közti eligazodásban, illetve a pályázatok benyújtásában – legyen szó magánszemélyekről, lakóközöss​égekről, civil szervezetekről, vagy magán, illetve önkormányzati fenntartású intézményekről. Emellett tájékoztatást adnak többek között olyan témákban, mint a különböző környezetbarát közlekedési módok és lehetőségek (kerékpáros közlekedés, e-mobilitás, öko-autóvezetés), a lakosság számára elérhető modern tüzeléstechnikák alkalmazása, a háztartások energiahatékonysága vagy a zöldhulladék kezelése, komposztálása.

Amennyiben kérdése van a fenti témákhoz kapcsolódóan, kérjük, keresse az ökomenedzsereket az alábbi elérhetőségek egyikén:



További információ:

 

http://www.hungairy.hu/

https://www.facebook.com/LIFEIPHUNGAIRY/

 

„A LIFE IP HUNGAIRY (LIFE17 IPE/HU/000017) projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg."

 

                                                hungairy.png