Füstpróba az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszának állomásain

​A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága tájékoztatja a lakosságot, hogy az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszán 2019. január közepétől február végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzi. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

A mintegy másfél hónapig tartó tesztsorozat hét helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metrószellőző kivezetésein - metróállomások körüli műtárgyaknál - füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is.

A füstpróbák hétköznap 16-22 óra között, hétvégén pedig egész nap (reggel 8-tól este 10 óráig) zajlanak majd. A füstpróbák további helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adunk. 

  • Az első füstpróba helyszíne: Forgách utca metróállomás. A Gyöngyösi utca és Árpád híd állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.

  • Az első füstpróba időtartama: 2019. január 11-15.

A hő- és füstelvezető rendszer a felújított metrószakasz minél biztonságosabb üzemelését szolgálja, megértésüket előre is köszönjük!

BKV Zrt.