Bán Teodóra: Kovács Ágnes mindenki számára példakép

Harmadszor ítélték oda a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat. Az idei kitüntetettet, Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót a díjalapító szervezet vezetője mindenki példaképének nevezte.

"Szükségünk van a példaképekre, arra, hogy olyan személyeket tudjunk példaként kiállítani az elismerésekben is, akik mindannyiunkat ösztönöznek a hétköznapok során. Budapest csodálatos adottságokkal rendelkezik, a kulturális és sportrendezvények nagyon jól bepozicionálják a helyét Európában" - fogalmazott Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.

A Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat pénteken vette át Kovács Ágnes a Budapest Kongresszusi Központban rendezett turisztikai évadnyitó gálán. 2017-ben Osztie Zoltán plébános, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia vezetője, tavaly Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója kapta meg a díjat.

A díjazott a műsorban elmondta: jó érzés, hogy az emberek elismerik. Mint kifejtette, Budapesten született, ez kedvenc városa is, pályafutása során mindig büszkén képviselte Magyarországot és Budapestet egyaránt. "2006-ban megadatott, hogy a Margitszigeten hazai közönség előtt úszhattam az Európa-bajnokságon, ami óriási élmény volt".

Bán Teodóra kitért arra, hogy február 5-ig még lehet Budapestre szavazni a Europe Best Destination versenyre, amelyben a magyar főváros jelenleg az élen áll.

"Idén Budapest Európa sportfővárosa, ez is motivált minket az idei díjazott kiválasztásánál. A sok esemény között az egyik legnagyobb a február 21-től 25-ig tartó Utazás kiállításon lesz, amelyen a magyar sport idei világversenyein induló sportolók, szövetségi vezetők, edzők mesélnek az érdeklődők előtt" - mondta a BFTK vezetője.

MTI​

Hírek

RSS megtekintés