Újabb környezetbarát autóbuszokat állított forgalomba a BKV

Egy Volvo 7905H típusú busz abból a negyven hibrid üzemű járműből, amelyet február közepén állított forgalomba a BKV

Február 12-én forgalomba álltak az első autóbuszok abból a negyven hibrid üzemű járműből, amelyet a BKV tavaly vásárolt.  A negyven kiemelten innovatív és környezettudatos, dízel-elektromos üzemű, szóló autóbuszból az első tíz átvételére már tavaly sor került. Ebből hat járművet – a honosítás, arculati megújítás után – a VOLVO Hungária Kft. készített fel a műszaki vizsgára, majd helyezett forgalomba. Jelenleg partnerünk végzi a szóban forgó 7705H és 7905H típusú buszok tervszerű karbantartását és javítását is.

A most forgalomba helyezett járművekben 159 kW teljesítményű D5F215 típusú, EURO 5-ös környezetvédelmi besorolású dízelmotor és 120 kW-os elektromotor van. A buszok forgalomba bocsátását utasok nélküli tesztek előzték meg, ezt követően a 174-es, a 175-ös és a 197-es vonalára kerültek, és első napjukat jelentősebb műszaki probléma nélkül, a menetidőket tartva már teljesítették is.

Havi ütemezéssel tervezzük bővíteni az új buszokkal a járműállományunkat, amelynek átlagéletkorát jelentősen csökkenthetik a 4-8 éves hibrid VOLVO-k. A modern, környezetbarát járművek megfelelnek a városi közlekedés XXI. századi trendjeinek, amelyek az elektromos meghajtás előretörését jelzik – főként a közösségi közlekedésben.

BKV Zrt.

Hírek

RSS megtekintés