Megújult a III. kerületi Ország út – Pünkösdfürdő utca csomópontja

Befejeződött a III. kerületi Ország út – Pünkösdfürdő utca csomópontjának több ütemben történő átépítése. A munkálatok során megújult az Ország út lakótelep felőli oldalának, illetve az Ország út HÉV-állomás felőli oldalának útpályája, és az út mellett haladó járda. A beruházásnak köszönhetően egy - valamennyi közlekedő számára - egyértelmű forgalmi helyzetet jelző biztonságos útszakasz valósult meg.

A csomópont átépítésével megújult az út teljes pályaszerkezete, a gyalogosok átkelésének biztosítása érdekében a gyalogátkelőhelyekhez középszigetek épültek. Az új főirány (Szentendrei út – Pünkösdfürdő utca) fölérendeltsége miatt a csomópont geometriája változott, az Ország út mellékiránnyá vált, így azt is átalakították annak érdekében, hogy az út alárendeltsége felismerhető legyen a közlekedők számára.

Az Ország út és a Szentendrei út nyugati oldalán új, két méter széles járda épült, csatlakozva a már meglévő járdákhoz, a buszmegálló is új burkolatot kapott, illetve a közvilágítás fényforrásait is cserélték.

A munkálatoknak köszönhetően a zöldfelület is megújult, a helyszínre több mint 130 fát ültettek.

Főpolgármesteri Hivatal

Kommunikációs Igazgatóság

Budapesti Közlekedési Központ