Folytatódik a XVI. kerületi Csömöri út felújítása

Megújul a XVI. kerületi Csömöri út Körvasút sor és József utca között szakasza, melynek kivitelezésére több ütemben kerül sor. Az első ütemben  - 2018. május 6-ától várhatóan augusztus közepéig -  a József utca és a Pálya utca közötti szakasz újul meg, mely során a József utca és a Rákóczi út között a Csömöri út a belváros irányába egyirányú lesz, a további szakaszokon fenntartható a kétirányú forgalom. A Pálya utca és a felüljáró között a munkák az iskolaszünet időszakában kezdődnek meg.

A Csömöri úti felüljáró mellett és alatt a buszfordulónál a meglévő felület marása után az útra új aszfaltréteg kerül, illetve a teljes pályaszerkezet cserélése mellett kiszélesítik a felüljáró és a Pálya utca közötti útszakaszt mindkét oldalon.

A József és a Pálya utca közötti szakaszon új pályaszerkezet épül, valamint a korábban felújított szakaszon az aszfalt kopórétegének cseréjét is elvégzik.

A járdáknál és kapubehajtóknál a teljes meglévő szerkezetet elbontják, majd azokat – a már felújított szakaszokhoz hasonlóan – egységesen, 5 méter szélesen, térkővel építik vissza. Feltöltik az út páros oldalán lévő árkokat, illetve elbontják a meglévő szalagkorlátokat.

A közösségi közlekedési járatok megfelelő haladásának biztosítása érdekében, a Rákóczi utca és a felüljáró közötti szakaszon kialakítanak egy buszsávot. A Rákóczi utca és a József utca közötti szakaszon szintén megújul az aszfaltburkolat, a meglévő süllyesztett szegélyek helyett – az út megfelelő vízelvezetése érdekében – kiemelt szegélyeket építenek.

A parkolási igény rendezett kialakítása érdekében jelentős mennyiségű parkolóhely épül, melyeket 60 fokos és párhuzamos parkolóként alakítanak ki.

A Csömöri úton a Körvasútsori felüljáró és a József utca között megújul a közvilágítási hálózat is. A meglévő befüggesztett lámpák helyett a páratlan oldalon új kandelábereket helyeznek ki.

Az érintett szakaszokon több jelzőlámpás forgalomirányítás kiépítésére is sor kerül, mely során a Csömöri út – Pálya utca, a Csömöri út – Rózsa utca, a Csömöri út – Rákóczi út, illetve a Csömöri út – József utca kereszteződésében építenek ki jelzőlámpás rendszert.

Főpolgármesteri Hivatal

Kommunikációs Igazgatóság

 

Budapesti Közlekedési Központ​