Az FKF Zrt. közleménye a hulladékkezelési helyzetről

​Az írott és elektronikus sajtó az utóbbi napokban kiemelt érdeklődést mutat az országos hulladékkezelési helyzettel kapcsolatosan. A Katasztrófavédelem véleménye szerint a fővárosban sokkal jobb a helyzet, mint az agglomerációban.

Ezért tájékoztatni kívánunk mindenkit, hogy a Zöld Híd BIGG NKft. területén jelentkező problémák Budapest hulladékbegyűjtési rendszereit nem érintik. A vegyes települési szilárd hulladék, a kerti zöldhulladék valamint a lomok elszállítása a megszokott rendben történik a fővárosban továbbra is.

Elmaradás, esetenként néhány napos csúszás csupán a házhoz menő szelektív hulladékbegyűjtésnél jelentkezik - ahol bomló, fertőző szerves anyag nem keletkezik -, mely csúszás oka a társaságnál kialakult munkaerőhiány. Ennek felszámolásán folyamatosan dolgozunk.

Társaságunk a Katasztrófavédelem és az NHKV megkeresésére, velük együttműködve, egyeztetve szükség szerint besegít a Zöld Híd BIGG NKft. régió területén kialakult helyzet felszámolásában, de ez sem érinti hátrányosan a Főváros hulladékbegyűjtési rendszereit.

Az FKF Nonprofit Zrt. működésének finanszírozása megoldott, az NHKV-val folytatott egyeztetések alapján a felhalmozódott tartozás rendezése megtörténhet.

 

                                                                                           Nagy László

                                                                                          vezérigazgató

                                                                                       FKF Nonprofit Zrt.