Szombat este nem közlekedik a szentendrei HÉV a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között

A H5-ös HÉV 2017. március 4-én (szombaton) a késő esti időszakban Szentendre, illetve Békásmegyer és a Margit híd, budai hídfő megállóhely között közlekedik a Bem rakparti HÉV-alagút födémterhelési próbája miatt. A lezárás ideje alatt pótlóbuszjárat nem közlekedik. A HÉV helyett a 109-es autóbusszal, illetve a 19-es és 41-es villamossal lehet utazni a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között.

Menetrendi változások

·         2017. március 4-én (szombaton) a Batthyány térről az utolsó HÉV-szerelvény 20:54-kor indul, és Szentendréig közlekedik. Ezt követően, 21:10-től az utolsó járatindulásig a vonatok csak a Margit híd, budai hídfő megállótól indulnak Szentendre és Békásmegyer felé, a menetrendi indulási időpontjukhoz képest 6 perccel később. Az utolsó szerelvény 23:56-kor indul Szentendre felé.

·         Az utolsó Batthyány térig közlekedő HÉV-szerelvény Szentendréről 20:03-kor, Békásmegyerről 20:21-kor indul. Ezt követően, a Szentendréről 20:30-tól az utolsó járatindulásig induló vonatok Szentendre és Békásmegyer között 8 perccel, Békásmegyer és a Margit híd, budai hídfő között 10 perccel a menetrendi indulási időpontjuk után közlekednek. Az utolsó szerelvény Szentendréről 23:11-kor, Békásmegyerről 23:29-kor indul.

Végállomási rend

A lezárás ideje alatt Margit híd, budai hídfőnél a HÉV-szerelvények az alagútban, a megszokottól eltérően a Szentendre irányú megállóperon mellett állnak meg, amelyről az utasok le- és felszállása történik.

Az utolsó HÉV-szerelvény 23:49-kor érkezik Margit híd, budai hídfőhöz. A csatlakozás biztosítása érdekében a menetrend szerint a Bécsi út/Vörösvári út végállomástól 23:35-kor induló 19-es villamos 7 perccel később közlekedik.

A lezárás ideje alatt a HÉV-csatlakozás biztosítása érdekében a Szentlélek térről induló

  • 118-as autóbusz 21:19-től az utolsó járatindulásig a menetrendhez képest 6 perccel később közlekedik;

  • 134-es autóbusz menetrend szerinti 20:59-es, 21:19-es, a 21:59-es és a 22:19-es indulásához képest 6 perccel később közlekedik;

  • 137-es autóbusz 21:50-től az utolsó járatindulásig a menetrendhez képest 6 perccel később közlekedik;

  • 218-as autóbusz menetrend szerinti 21:23-as, 21:53-as, 22:23-as, 22:53-as és 23:23-as indulásához képest 3 perccel később közlekedik;

  • 237-es autóbusz menetrend szerinti 21:30-as és 22:50-es indulásához képest 6 perccel később közlekedik.

A lezárás ideje alatt a 219-es autóbusz a menetrend szerinti 21:59-es indulásához képest 6 perccel a később közlekedik a Csillaghegy H végállomásról a HÉV-csatlakozás biztosítása érdekében.

A lezárás ideje alatt a 143-as, a 186-os és a 243-as autóbusz 21:14-től az utolsó járatindulásig a menetrendhez képest 6 perccel később közlekedik a Békásmegyer H végállomásról a HÉV-csatlakozás biztosítása érdekében.

A vágányzár ideje alatt a HÉV pótlásában a 19-es és 41-es villamos, valamint a 109-es autóbusz pótlójáratként is részt vesz, ezért ezeken a járatokon az alábbi előírás érvényes a Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő H megállóhelyek közötti szakaszon:

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A villamosról, illetve az autóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a villamosra, illetve az autóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés