Nem lesz sztrájk: a BKV Zrt. menedzsmentje megtette béremelési javaslatát

​Ma a BKV Zrt. menedzsmentje és a szakszervezetek képviselői részvételével megtartott kollektív munkaügyi vitán a társaság vezetése megtette béremelésre vonatkozó javaslatát. A szakszervezetek kijelentették, hogy a sztrájkbejelentésüket felfüggesztik.

A BKV Zrt. vezetésének javaslata, amely a 2017-es évre vonatkozik,  január 1-től visszamenően 10%-os mértéknek megfelelő személyi alapbér növelést, és 5%-os bérfelzárkóztatásra vonatkozó béremelést tartalmaz; a munkáltató ígéretet tett arra, hogy legkésőbb 2017. április 12-én eljuttatja a szakszervezetek részére a részleteiben kidolgozott bérmegállapodás tervezetét.

Az érdekképviseletek a továbbiakban egyeztetnek a béremelésről szóló ajánlatról, sztrájkbejelentésüket pedig felfüggesztik.

A BKV vezetése a kollektív munkaügyi viták ideje alatt is folyamatosan egyeztetett Budapest Főváros Önkormányzatával a szükséges források megszerzése érdekében, és a lehetséges béremelés mértékéről is – a menedzsment ezúton is köszöni Tarlós István főpolgármester támogatását. A Társaság vezetése mindent megtett azért, hogy a dolgozók helyzete javuljon, és a BKV bérszínvonala közelíthessen a munkavállalói elvárásokhoz, illetve ne maradjon le más társaságok bérszintjétől.

A bérmegállapodás részleteiről szóló egyeztetések a BKV Zrt. vezetése és az érdekképviseletek között a jövő héten folytatódnak.

BKV Zrt.