Korlátozások a 2-es villamos közlekedésében augusztus 9-től szeptember 10-éig

2017 augusztusában és szeptember elején a Kossuth Lajos téren zajló építési munkálatok, valamint a BKV Zrt. halaszthatatlan, az építkezés idejére időzített, Március 15. téri villamospálya-felújítási munkái miatt korlátozások várhatók a 2-es villamos közlekedésében. Augusztus 9-től (szerdától) 18-ig (péntekig) a villamosok nem közlekednek, augusztus 19-től (szombattól) szeptember 10-éig (vasárnapig) pedig rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között járnak.

Az építési és felújítási munkák miatt augusztus 9-től 18-ig a 2-es villamos nem közlekedik, a villamosok helyett pótló autóbuszokkal, valamint a 15-ös, illetve a 115-ös járattal utazhatnak. A belső kerületekben várható forgalmi torlódások miatt annak, aki a belvárosba tart, a BKK alternatív útvonalak igénybevételét is javasolja, különösen a kötöttpályás járatok – a metrók, a nagy- és a kiskörúti villamosok –, továbbá a hajójáratok használatát. Augusztus 9-től 18-ig a 24-es villamos is rövidített útvonalon – a Keleti pályaudvartól a Haller utca / Soroksári út megállóhelyig – közlekedik.

A forgalmi korlátozásokról és a 2-es villamos ideiglenes közlekedési rendjéről a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

Budapesti Közlekedési Központ