Gyalogos-kerékpáros híd épül a Rákos-patak felett, a Népfürdő utcánál

A FINA 2017. évi Úszó-, Vízilabda-, Műugró-, Műúszó- és Nyíltvízi Világbajnokság tervezett építményeinek részeként, Budapest Főváros Önkormányzata költségvetéséből és részben állami költségvetési támogatásból, a „FINA Rákos-patak híd és csatlakozó infrastruktúra előkészítése és kivitelezése” projekt keretében, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában elkészül a Rákos-patak felett, a Népfürdő utcánál egy gyalogos-kerékpáros híd, hogy biztosítsa a rendezvény megfelelő megközelítését. A híd építése 2017. február 6-án (hétfőn) kezdődik és június 30-áig tart. Ezt követően vehetik birtokba a gyalogosok és a kerékpárosok. A beruházás nettó összege: 308 867 685 forint.

A patakhíd kéttámaszú; CFA cölöpalapozású; két főtartós; 1,5 méter magas acélgerenda felszerkezetű; a felszerkezet hossza 26,68 méter, szélessége 6,3 méter.

A gyalog- és kerékpárút hossza: 302,75 méter; a gyalogosjárda szélessége: 2,50–2,90 méter; pályaszerkezete: térburkolat, Bagger ágyazózúzalék, hidraulikus alapréteg, homokos kavics.

A kerékpárút szélessége: 2,00–3,15 méter; pályaszerkezete: kopóréteg, kötőréteg, hidraulikus alapréteg, homokos kavics.

 

Főpolgármesteri Hivatal

Kommunikációs Igazgatóság

 

Budapesti Közlekedési Központ