Budapest tizedik alkalommal csatlakozott a Föld Órája akcióhoz

Budapest a hétvégén immár tizedik alkalommal csatlakozott a Föld Órája kezdeményezéshez; a Természetvédelmi Világalap (WWF) nemzetközi energiatakarékossági akciójának célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás hatásaira, a globális felmelegedés elleni összefogásra és a Föld védelmére.

A budapesti díszvilágítást szombaton dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes részvételével, a János-hegyi Erzsébet-kilátón kapcsolták le szimbolikusan. (A világméretű akcióban idén rekordszámú, összesen 187 ország vett részt.)

A BDK Kft. üzemeltetésében lévő mintegy 260 berendezés – többek között a budai Vár, a Lánchíd, a Parlament, a Margit híd és a Szabadság híd – díszvilágításának ki- és bekapcsolása programozottan és távirányítással, úgynevezett hangfrekvenciás körvezérlés segítségével, a rendezvény időpontjára időzítetten történt.

A BDK Kft. és az ELMÜ együttműködésében térítésmentesen kapcsolták le a főváros díszvilágítását március 25-én szombaton 20.30 és 21.30 között. Az egyórás üzemszünet alatt csaknem 1400 kWh energiamegtakarítás keletkezett.

A BDK Kft. nagy hangsúlyt fektet az energiatakarékosság megvalósítására; öt éve indított programja eredményeként a köz- és díszvilágítás korszerűsítésével mintegy 1 GWh energiamegtakarítást sikerült elérni.

BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.



​​