A nappali műszakban 75 darab téli célgéppel és 400 fő kézi erővel folytatja hóeltakarítáési és síkosságmentesítési feladatait az az FKF Nonprofit Zrt.

​Budapesten - az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően - éjjel kettő órakor változó intenzitással kezdett havazni. Méréseink szerint 3-5 centiméter esett.

A társaság a prognózis ismeretében szerdán 22 órától a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban várta a csapadékot. A havazás kezdetekor 74 darab téli célgép kezdte meg a fő- és közösségi közlekedési útvonalak szórását.
Munkánk eredményeként csütörtökön üzemkezdettől a BKV járatai rendben közlekednek. A nappali műszakban 75 darab téli célgéppel folytatjuk az utak, és 400 fővel a társaság által kezelt közjárdák, közlépcsők síkosságmentesítését.

Munkavégzésünket nehezíti a -9,-11 fok körüli hőmérséklet, amikor is a hintőanyag jelentősen veszít olvasztó képességéből, így lassabban fejti ki hatását. A mellékutak havasak, megtisztításukat csak a több mint 1200 km hosszúságú főútvonal hálózat rendbe tételét követően tudjuk megkezdeni.

Kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy a téli útviszonyok miatt fokozott körültekintéssel közlekedjenek!

Az ingatlanok előtt járdák takarítása, síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek a kötelezettsége.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság