Tarlós István részvétét fejezte ki Rudas Ferenc halála miatt

Mint főpolgármester és mint ősi Fradi-szurkoló szomorúan értesültem Rudas Feri bácsi haláláról. A Főváros és a magam nevében őszinte részvétemet fejezem ki a családnak és a ferencvárosi közösségnek egyaránt. Rudas Ferenc Budapest díszpolgára, őt a Főváros saját halottjának tekinti.
Tarlós István
főpolgármester
 
Elhunyt Rudas Ferenc
Február 11-én csütörtökön életének 95. évében elhunyt a válogatott labdarúgók eddigi korelnöke, a Ferencváros legendás jobbhátvédje, Rudas Ferenc.
 
"Rudas Ferenc egész pályafutása során csak a Fradiban szerepelt, labdarúgó-karrierje után pedig élete végéig a Ferencvárost szolgálta. Feri bácsival egy igazi legenda távozott közülünk, aki hűségével, odaadásával és Fradizmusával minden magyar embernek példát mutatott" - olvasható a Ferencvárosi Torna Club Facebook-oldalán.
 
Rudas felnőtt futballistaként a Fradiban egy bajnoki címet nyert, és három Magyar Kupa-diadal részese volt. Az 1954-es visszavonulását követően alacsonyabb osztályú együttesek edzője volt, de nem szakadt el a Ferencvárostól sem, ugyanis a Fradi Baráti Kör első elnöke volt. Rudas Ferencet a Fővárosi Önkormányzat 2015-ben díszpolgári címmel tüntette ki.
 
A Ferencvárosi Torna Club, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti a nemzeti együttesben 1943 és 1949 között 23-szor szerepelt játékost, aki ezalatt háromszor volt eredményes.