Tarlós István nagyköveteknek adott újévi fogadást a Városházán

Újévi fogadást adott Tarlós István főpolgármester a Budapestre akkreditált nagyköveteknek a Városházán január 20-án. Az eseményen mintegy 60 nagykövet, nagykövethelyettes és diplomata vett részt.

Köszöntőbeszédében a főpolgármester kiemelte: Budapest aktív és kiegyensúlyozott kapcsolatra törekszik a fővárosokkal. Ezt jól példázza az is, hogy a magyar főváros az elmúlt években számos nagyvárossal kötött testvérvárosi, illetve együttműködési megállapodást. Tarlós István elmondta, hogy a külföldi városokkal való jó kapcsolat megteremtésében és annak fenntartásában, valamint az együttműködések kialakításában elévülhetetlen érdeme van a fogadáson jelen lévő nagyköveteknek.

A főpolgármester szólt a főváros közeljövőre vonatkozó terveiről is: 2017-ben Budapesten rendezik meg a vizes világbajnokságot, továbbá a város pályázik a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére.

Tarlós István megköszönte a meghívottaknak az eredményes közös munkát, és a jövőbeni sikeres együttműködés reményében fejezte ki újévi jókívánságait.