Szmogriadó: a lassú javulás mellett továbbra is indokolt a tájékoztatási fokozat fenntartása

​A 2016. január 26-i, keddi mérési adatok alapján, a lassan javuló meteorológiai helyzetben a szálló por szennyezettségi szintje tovább csökkent, egy esetben még mindig meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, emiatt továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása.

Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak, akik felismerték a helyzet komolyságát, és továbbra is korlátozzák autóhasználatukat (különösen a legszennyezőbb gépjárművek – amelyeknek a rendszámtábláját korábban fekete színű, hatszögletű környezetvédelmi plakettel láttak el – üzembentartói), és a közösségi közlekedést részesítik előnyben, továbbá főleg a dízelüzemű gépjárművek használói mellőzik a gépjárművek indokolatlan — álló helyzetben történő — alapjárati üzemeltetését.

Köszönjük az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen korlátozzák a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik porkibocsátását.
Továbbá köszönjük azoknak is, akik mérsékelik a szilárd- és olajtüzelésű berendezések (vagy ha egy háztartásban létezik földgáztüzelési mód, akkor mellőzik a szilárdtüzelésű kandallók, kályhák) használatát.

Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a fővárosi szmoghelyzet romlása, a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen!

A frissülő információk a Budapest Portálon és a Fővárosi Önkormányzat Twitter oldalán is elérhetők.

További tájékoztatás:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján (a Fővárosi Önkormányzat támogatásával):
http://www.met.hu/levegokornyezet/varosi_legszennyezettseg/meresi_adatok/tajekoztato/
http://www.met.hu/levegokornyezet/varosi_legszennyezettseg/elorejelzes/tajekoztato/
Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat honlapján: mérési eredményekről és további infprmációkról.

A szmogriadóval kapcsolatban további tájékoztatást a Főpolgármesteri Hivatal munkaideje alatt az Ügyfélszolgálati Iroda (tel: 327-12-08; e-mail: ugyfelszolgalat@budapest.hu), munkaidőn kívül a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Fővárosi Ügyeleti Információs Központ (e-mail: ugyelet@fori.hu tel.: 301-7500 fax: 302-5439) ad.

Szűcs Somlyó Mária

kommunikációs igazgató

Hírek

RSS megtekintés