Múzeumi buszok, sűrűbb metró- és éjszakai közlekedés, nosztalgiajáratok a Múzeumok Éjszakáján

A Budapesti Közlekedési Központ 2016-ban is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz. Június 25-én, szombaton este 18 órától éjjel 2:30-ig szerte a városban a helyszíneket összekötő múzeumi buszjáratok közlekednek; idén hétféle útvonalon, azaz számuk a tavalyihoz képest újra nőtt eggyel. A népszerű kulturális rendezvény fővárosi helyszíneinek kényelmesebb megközelítése érdekében emellett késő este a szokásosnál kétszer sűrűbben, 5 percenként jár majd az M1-es metró. A hazautazást a menetrendben előírtnál sűrűbben induló éjszakai buszok teszik majd komfortosabbá a nagy forgalmat bonyolító vonalakon. A BKK ügyfélközpontokban és egyes jegypénztárakban gyorsan, kényelmesen lehet megvásárolni a részvételre jogosító karszalagot, amely a múzeumi belépő és a múzeumi járatokra szóló bérlet is egyben. A karszalaggal idén is csak a múzeumi járatokon lehet ingyen utazni, a többi közösségi közlekedési járatot (beleértve az éjszakai buszokat is) normál díjszabással vehetik igénybe.

A Budapesti Közlekedési Központ idén is részt vesz a június 25-ei Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton. Amellett, hogy újra elindulnak a megszokott és népszerű múzeumi járatok – idén még a tavalyinál is eggyel több, összesen hét útvonalon –, az érdeklődők a BKK ügyfélközpontjaiban és egyes kiemelt jegypénztárakban egyszerűen, kényelmesen hozzájuthatnak akár ma is a Múzeumok Éjszakáján való részvételre jogosító karszalaghoz.

A karszalagot a felnőttek idén is 1500, a 6 és 18 éves kor közötti gyerekek pedig 600 forintért vásárolhatják meg, amely nem csak belépésre, de utazásra is jogosít a múzeumi járatokon egész éjszaka. A karszalaggal csak a múzeumi járatokon lehet ingyen utazni, a BKK többi tömegközlekedési járatát normál díjszabással vehetik igénybe.

A belépők megvásárolhatók az alábbi tizenhét BKK ügyfélközpont, illetve kiemelt jegypénztár bármelyikében:

  • I. kerület, Batthyány tér M+H jegypénztár,
  • II. kerület, Széll Kálmán tér M ügyfélközpont,
  • IV. kerület, Újpest-Központ M jegypénztár,
  • V. kerület, Deák Ferenc tér M ügyfélközpont,
  • V. kerület, Ferenciek tere M ügyfélközpont,
  • VI. kerület, Nyugati pályaudvar M jegypénztár,
  • VII. kerület, Blaha Lujza tér M jegypénztár,
  • VII. kerület, Keleti pályaudvar M metróvégállomás ügyfélközpont,
  • VII. kerület, Rumbach Sebestyén utca 19-21., központi ügyfélszolgálat,
  • VIII. kerület, Corvin-negyed M jegypénztár,
  • IX. kerület, Népliget metróállomás,
  • X. kerület, Örs vezér tere M jegypénztár,
  • XI. kerület, Móricz Zsigmond körtér M ügyfélközpont,
  • XI. kerület, Kelenföld vasútállomás M ügyfélközpont,
  • XII. kerület, Déli pályaudvar M ügyfélközpont,
  • XIV. kerület, Puskás Ferenc Stadion M jegypénztár,
  • XIX. kerület, Kőbánya-Kispest M metróvégállomás ügyfélközpont.

Az Önhöz legközelebb eső BKK értékesítési pontot megkeresheti a honlapunkon található keresőfelületen.

Közösségi közlekedés a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakája helyszíneit összekötő múzeumi körjáratok közlekednek június 25-én, szombaton 18 órától éjjel 2:30-ig szerte a városban, idén még a tavalyinál is eggyel több, összesen hétféle útvonalon. A körjáratok a belépőjegyként szolgáló karszalaggal vehetők igénybe. A járatokon csak a Múzeumok Éjszakájára érvényes karszalaggal lehet utazni, más utazási okmányok ezekre a járatokra nem érvényesek.

Sűrűbb metróközlekedés és éjszakai buszok

A népszerű kulturális rendezvény helyszíneinek kényelmesebb megközelítése érdekében késő este, körülbelül 22 órától az utolsó indulásig a szokásosnál kétszer sűrűbben, 5 percenként jár az M1-es metró.

Az múzeumbuszok utolsó indulását követően, 2:30 után az éjszakai buszok használata javasolt; a nagyobb forgalmat bonyolító vonalakon a menetrendben előírtnál lényegesen sűrűbben induló buszok teszik majd komfortosabbá a hazautazást:

  • a 907-es buszon az Uránia és Kelenföld vasútállomás M,
  • a 908-as buszon az Uránia és a Dayka Gábor utca, valamint az Astoria M és Cinkota autóbuszgarázs,
  • a 914-es buszon a Népliget M és a Dél-pesti autóbuszgarázs,
  • a 914A buszon a Nyugati pályaudvar M és Újpest-központ M,
  • a 923-as buszon a Boráros tér H és a Dél-pesti autóbuszgarázs, valamint
  • a 934-es buszon a Nyugati pályaudvar M és Békásmegyer H között.
Múzeumbusz 1 – Észak-pesti járat

A 18:00 és 2:30 között közlekedő Múzeumbusz 1 – Észak-pesti járat útvonala: Nyugati pályaudvar–Váci út–Lehel utca–Róbert Károly körút–Vágány utca–Dózsa György út–Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Erzsébet tér–József Attila utca–Széchenyi István tér–Akadémia utca–Steindl Imre utca–Nádor utca–Vértanúk tere–Báthory utca–Szemere utca–Szent István körút–Váci út–Nyugati pályaudvar.

A Múzeumbusz 1 – Észak-pesti járat megállóhelyei és az azok közelében található kiállítóhelyek:

Múzeumbusz 2 – Budai járat

A 18:00 és 2:30 között közlekedő Múzeumbusz 2 – Budai járat útvonala: Deák Ferenc tér–Erzsébet tér–József Attila utca–Széchenyi István tér–Széchenyi lánchíd–Clark Ádám tér–Hunyadi János út–Dísz tér–Palota út–Dózsa György tér–Attila út–Vérmező út–Széna tér–Margit körút–Bem József utca–Tölgyfa utca–Margit körút–Margit híd–Szent István körút–Nyugati tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Erzsébet tér–Deák Ferenc tér.

A Múzeumbusz 2 – Budai járat megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:

Múzeumbusz 3 – Dél-pesti járat

A 18:00 és 2:30 között közlekedő Múzeumbusz 3 – Dél-pesti járat útvonala: Népliget–Hell Miksa sétány–Könyves Kálmán körút–Üllői út–Kálvin tér–Múzeum körút–Károly körút–Deák Ferenc tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út–Thököly út–Baross tér–Fiumei út–Orczy tér–Orczy út–Nagyvárad tér–Üllői út–Könyves Kálmán körút–Népliget.

A Múzeumbusz 3 – Dél-pesti járat megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:

Múzeumbusz 4 – Törley-járat

A 18:00 és 2:30 között közlekedő Múzeumbusz 4 – Törley-járat útvonala: Ludwig Múzeum–Soroksári út–Rákóczi híd–Pázmány Péter sétány–Dombóvári út–Budafoki út–Hunyadi János út–Kitérő út–felüljáró–Leányka utca–Törley tér–Anna utca–Savoyai Jenő tér–Kossuth Lajos utca–Nagytétényi út–Budatétény vasútállomás (Campona)–Nagytétényi út–Mária Terézia utca–Leányka utca–Törley tér–Anna utca–Savoyai Jenő tér–Leányka utca–Kitérő út–Hunyadi János út–Budafoki út–Dombóvári út–Pázmány Péter sétány–Petőfi híd–Boráros tér–Közraktár utca–Fővám tér–Vámház körút–Kálvin tér–Múzeum körút–Károly körút–Deák Ferenc tér–Károly körút–Múzeum körút–Kálvin tér–Üllői út–Haller utca–Soroksári út–Lechner Ödön fasor–Ludwig Múzeum.

A Múzeumbusz 4 – Törley-járat megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:

Múzeumbusz 5 – Óbudai járat

A 18:00 és 2:30 között közlekedő Múzeumbusz 5 – Óbudai járat útvonala: Nyugati pályaudvar–Teréz körút–Szent István körút–Margit híd–Germánus Gyula park–Árpád fejedelem útja–Szépvölgyi út–Folyondár utca–Mátyáshegyi út–Kolostor utca–Remetehegyi út–Folyondár utca–Szépvölgyi út–Árpád fejedelem útja–Szentlélek tér–Tavasz utca–Flórián tér–Szentendrei út–Pók utca–Szentendrei út–Flórián tér–Vörösvári út–Bécsi út–Vörösvári út–Flórián tér–Serfőző utca–Árpád fejedelem útja–Szépvölgyi út–Folyondár utca–Mátyáshegyi út–Kolostor utca–Remetehegyi út–Folyondár utca–Szépvölgyi út–Lajos utca–Árpád fejedelem útja–Bem rakpart–Lipthay utca–Margit körút–Margit híd–Szent István körút–Váci út.

A Múzeumbusz 5 – Óbudai járat megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:

Múzeumbusz 6 – Budavári járat

A 19:15 és 2:35 között közlekedő Múzeumbusz 6 – Budavári járat útvonala: Széll Kálmán tér–Várfok utca–Ostrom utca–Bécsi kapu tér–Nándor utca–Kapisztrán tér–Országház utca–Szentháromság tér–Tárnok utca–Dísz tér–Tárnok utca–Szentháromság tér–Hess András tér–Fortuna utca–Bécsi kapu tér–Ostrom utca–Várfok utca–Széll Kálmán tér.

A Múzeumbusz 6 – Budavári járat megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:

Múzeumbusz 7 – Bajor Gizi járat

A 18:09 és 2:20 között közlekedő Múzeumbusz 7 – Bajor Gizi járat útvonala: Deák Ferenc tér–Erzsébet tér–József Attila utca–Széchenyi István tér–Széchenyi lánchíd–Clark Ádám tér–Hunyadi János út–Dísz tér–Palota út–Dózsa György tér–Attila út–Alagút utca–Alagút–Clark Ádám tér–Lánchíd utca–Apród utca–Krisztina körút–Döbrentei tér–Hegyalja út–BAH-csomópont–Jagelló út–Apor Vilmos tér–Stromfeld Aurél út–Németvölgyi út–Bajor Gizi Múzeum–Németvölgyi út–Királyhágó tér–Márvány utca–Győző utca–Mészáros utca–Alagút utca–Alagút–Clark Ádám tér–Széchenyi lánchíd–Széchenyi István tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér.

A Múzeumbusz 7 – Bajor Gizi járat megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:

Nosztalgiajáratok a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakája alkalmából június 25-én, szombaton nosztalgiabusz, -trolibusz és -HÉV is várja a nosztalgiázni vágyókat:

  • Az Örs vezér tere és Gödöllő között a G jelzésű MVIII-251-es nosztalgia HÉV,
  • a Deák Ferenc tér és az Erzsébet királyné útja, aluljáró között az I jelzésű az IK-284-es nosztalgiabusz,
  • a Puskás Ferenc Stadion M és a Dózsa György út között pedig a Z jelzésű a ZiU-9B nosztalgia-trolibusszal utazhatnak.

Mivel a nosztalgia HÉV az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között közlekedik, ezért erre a HÉV-re a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A nosztalgiajáratok menetrendje és díjszabása megismerhető a BKK honlapján a www.bkk.hu/nosztalgia oldalon. A karszalaggal rendelkező, nosztalgiautazni vágyók is a szokásos nosztalgia-díjszabás szerint vehetik igénybe ezt a szolgáltatást.

Múzeumból múzeumba a MOL Bubival

 Szinte minden belvárosi múzeum közelében található MOL Bubi gyűjtőállomás, ezért a Múzeumok Éjszakája budapesti helyszíneit érdemes MOL Bubi kerékpárral is megközelíteni. A Budapesti Közlekedési Központ a június 25-i programsorozat sikerét és a fővárosban közlekedők kényelmét kedvezményes „Múzeumból múzeumba negyedéves MOL Bubi bérlettel" kívánja segíteni. 

2016. június 14. és július 14. között a BKK Ügyfélközpontjaiban személyes szerződéskötés útján lehet megvásárolni a „Múzeumból múzeumba negyedéves MOL Bubi bérletet". A negyedéves bérletet 50% kedvezménnyel, azaz csak 3900 Ft-ért lehet megvásárolni a Múzeumok éjszakája rendezvény karszalagja mellé kapott MOL Bubi szórólap bemutatása és leadása mellett. A személyes ügyintézést megkönnyíti az előregisztráció, amit a molbubi.bkk.hu honlapon, vagy az ingyenes MOL Bubi mobilalkalmazáson keresztül lehet megtenni. A negyedéves bérlet az aktiválástól 90 napig érvényes, ez idő alatt korlátlan számú bérlésre jogosít egyidejűleg akár 4 kerékpár bérlésével. Az első 30 perc kerékpározás mindig díjmentes. Fél óra elteltével külön használati díjat is kell fizetni. A Múzeumok Éjszakája alkalmából indított akciókról és a MOL Bubi használatáról minden további információ megtalálható a molbubi.bkk.hu oldalon.

A Múzeumok Éjszakájra rendezvényről további információkat a rendezvény honlapján, a www.muzej.hu oldalon olvashatnak.

Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés