Rövidített útvonalon jár a 24-es, 28-as, 28A és 37A villamos szombat délelőtt

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartandó rendezvények egyik helyszíne idén a Teleki László tér – FiDo tér része (Magdolna utca és Fiumei út sarka). A rendezvény idején 2016. április 17-én, vasárnap 10:50 és 12:10 között a Fiumei úton, valamint a Dobozi utcán közlekedő 24-es, 28-as, 28A és 37A villamos rövidített útvonalon jár. A szerelvények helyett 24-es és 28-as jelzéssel pótlóbusz szállítja az utasokat, az Orczy tér és a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca), illetve az Orczy tér és a Keleti pályaudvar M között nem közlekednek a villamosok.

24-es villamos

A rendezvény ideje alatt a 24-es villamos a Közvágóhíd H és az Orczy tér között, rövidített útvonalon közlekedik. A kimaradt szakaszon, az Orczy tér és a Keleti pályaudvar M között 24-es pótlóbusz szállítja az utasokat.

28-as és 28A villamos

A rendezvény ideje alatt a 28-as és a 28A villamos az Izraelita temető, valamint az Új köztemető (Kozma utca) végállomás és az Orczy tér (Baross kocsiszín) között közlekedik. A kimaradó szakaszon, az Orczy tér és a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) között 28-as pótlóbusz szállítja az utasokat.

37A villamos

A rendezvény ideje alatt a 37A villamos a Sörgyár és az Orczy tér között közlekedik. A kimaradó szakaszon, az Orczy tér és a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) között 28-as pótlóbusz szállítja az utasokat.

24-es pótlóbusz

A rendezvény ideje alatt a 24-es villamos kieső szakaszán, a Keleti pályaudvar M és az Orczy tér között 24-es jelzéssel pótlóbusz jár.

A 24-es pótlóbusz a Keleti pályaudvar M felé az Orczy tér–Fiumei út–Baross tér–Kerepesi út–Keleti pályaudvar M útvonalon halad és az alábbi megállóhelyeken áll meg:
 

  • Orczy tér (felszállóhely): a Fiumei úton a Kőbányai út torkolata után;

  • Magdolna utca: a Fiumei úton a Keleti pályaudvar irányú villamosmegálló mellett;

  • Dologház utca: a Fiumei úton a Dologház utca torkolata előtt;

  • Keleti pályaudvar M: a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz leszállóhelyén a Kerepesi úton.

 
A 24-es pótlóbusz az Orczy tér felé a Keleti pályaudvar M–Kerepesi út–Baross tér–Fiumei út–Orczy tér–Kőbányai út–Orczy tér út útvonalon halad és az alábbi megállóhelyeken áll meg:

  • Keleti pályaudvar M: a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz leszállóhelyén a Kerepesi úton;

  • Dologház utca: a Fiumei úton a Dologház utca torkolata előtt;

  • Magdolna utca: a Fiumei úton a Teleki László térnél;

  • Orczy tér: a Fiumei úton a kocsiszín mellett;

  • Orczy tér (leszállóhely): a 9-es és a 217E autóbusz Kőbánya irányú megállóhelyén.

 28-as pótlóbusz

A rendezvény ideje alatt a 28-as, a 28A és a 37A villamos kieső szakasza miatt 28-as jelzéssel pótló autóbusz jár a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és az Orczy tér között.

A 28-as pótlóbusz a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) felé az Orczy tér–Fiumei út–Teleki László tér–Népszínház utca–Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) útvonalon halad és az alábbi megállóhelyeken áll meg:

  • Orczy tér (felszállóhely): a villamospótló autóbusz kijelölt megállóhelyén;

  • Magdolna utca: a villamospótló autóbusz kijelölt megállóhelyén;

  • Teleki László tér: a 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos megállóhelyén;

  • II. János Pál pápa tér: a 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A, a 62-es villamos és a 217E autóbusz megállóhelyén;

  • Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) (leszállóhely): a műszaki tárolóhelyen.

 
A 28-as pótlóbusz az Orczy tér felé a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca)–Népszínház utca–József körút–Blaha Lujza tér–Rákóczi út–Kiss József utca–Népszínház utca–Teleki László tér–Fiumei út–Orczy tér útvonalon halad és az alábbi megállóhelyeken áll meg:

 

  • Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) (felszállóhely): a 217E autóbusz felszállóhelyén;

  • II. János Pál pápa tér M: a 28-es, a 28A, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos és a 217E autóbusz megállóhelyén;

  • Teleki László tér: a 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos megállóhelyén;

  • Magdolna utca: a villamospótló autóbusz kijelölt megállóhelyén;

  • Orczy tér: a villamospótló autóbusz kijelölt megállóhelyén.

20E, 30-as, 30A, 230-as autóbusz

A 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz Keleti pályaudvar M leszállóhelyét ideiglenesen 30 méterrel előrébb helyezik a 73-as, a 76-os, a 80-as és 80A trolibusz megállóhelyére.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés