Rendkívüli járatok, sűrűbb közösségi közlekedés mindenszentek és halottak napján

Mindenszentek és halottak napja miatt a BKK idén is rendkívüli, sűrűbben és nagyobb kapacitással közlekedő járatokkal segíti a temetők gyorsabb, kényelmesebb megközelítését. Egyes temetői járatok már az október 22-23-i hétvégén is gyakrabban indulnak, a jelentősebb sűrítések azonban az október végi – november eleji hosszú hétvégén lépnek életbe.

A hozzátartozóik, ismerőseik nyughelyét meglátogatóknak a várhatóan rendkívül nagy gépkocsiforgalom miatt érdemes az egyéni közlekedés helyett a rendes és rendkívüli közösségi közlekedési járatokat, azok közül is az Új köztemető és a Farkasréti temető felé a kötöttpályás villamosjáratokat használni a sírkertek megközelítésére.

Az Új köztemetőhöz és a Fiumei úti sírkerthez 28B jelzéssel indul villamos idén is, míg a Farkasréti temető megközelítését a máskor is közlekedő járatokon kívül a 8B, a Megyeri temetőét a 30B, az Erzsébeti temetőét a 36B, az Új köztemetőét a 68B, a Csepeli temetőét a 38B, a Budafoki temetőét a 158B, az Óbudai temetőét pedig a 218B rendkívüli buszjárat segíti. A 38B, 158B és 218B buszjáratokon elsőajtós felszállási rend lesz érvényben, azaz a buszon a járművezetők ellenőrzik a felszállás előtt, hogy az utas rendelkezik-e érvényes jeggyel vagy bérlettel. Az utasok igény esetén – 450 forintért – a járművezetőnél is vásárolhatnak vonaljegyet.

Október 31-én (hétfőn) a nappali járatok a szombati, november 1-jén (kedden) a munkaszüneti napi, illetve ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.

Október 29-én nyitástól november 1-én zárásig gépjárművel csak az Új köztemetőbe és a Fiumei úti Nemzeti Sírkertbe lehet behajtani. A többi temetőben tilos az autóforgalom, csak a mozgáskorlátozottak hajthatnak be a temetők területére.​

További részleteket itt olvashat.

Budapesti Közlekedési Központ