Nyílt nap és szakmai konferencia a turizmus világnapja alkalmából

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes beszédet mond a Turizmus Világnapja alkalmából rendezett konferencián, a budapesti Városházán

​​Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját. Ebből az alkalomból a "Turizmus nyílt nap" keretében a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ – mint a főváros hivatalos turisztikai szervezete az idén egy három részből álló programsorozatot szervez, amely a turisztikai szakma képviselőinek szóló események mellett a lakosságot megszólító programelemeket is tartalmaz, majd a nap végén a Deák Ferenc téren egy közös ünnepléssel zárul.

Szakmai konferencia a Városháza dísztermében

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ mint a főváros hivatalos turisztikai- és kulturális szervezete, a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal koordinátora, a konferencia szervezésével megerősíteni kívánja a turizmus szerepét, továbbá bemutatja tevékenységét, előrevetíti a jövőbeli együttműködések szükségességét és lehetőségeit, a főváros turizmusában meghatározó szerepet betöltő fővárosi és országos döntéshozók valamint a szakmai szervezetek felé. A találkozót a Magyar Turisztikai Ügynökséggel tervezett stratégiai együttműködés keretében szervezzük.

Az eseményen a BFTK átadja a Budapest Turizmusáért Díjat. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ az idén alapított díjat minden évben a Turizmus Világnapjához kapcsolódóan ítéli oda egy olyan turisztikai szereplőnek, szolgáltatónak, aki mind belföldi, mind nemzetközi viszonylatban hozzájárul a Budapest brand építéséhez, Budapest turisztikai desztináció vonzóbbá tételéhez. 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a konferencián arról beszélt: közös ügyünk, hogy mindenkinek – az itt élőknek és az idelátogató turistáknak is – elérhetővé tegyük Budapestet. Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az esemény házigazdája előadásában kiemelte: minden eszközzel és partnerükkel azon dolgoznak, hogy jó gazda módjára építsék és gondozzák a Budapest-márkát. Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Budapest 2024 pályázat olimpiai védnöki testületének elnöke elmondta: a nagy sportesemények passzív – azaz látogatókat generáló – turisztikai vonzereje kiemelkedően nagy, Budapest olimpiai pályázata már a kandidálási időszakban jelentős figyelmet irányít a magyar fővárosra.
​​Budapest kiemelkedő fővárosi kulturális értéke

A templom turisztikai megnyitója a Belvárosi Nagyboldogasszony Plébánia szervezésében. Dr. Osztie Zoltán plébános atya meghívására, vezetésével, a megújult Belvárosi Nagyboldogasszony Plébánia templom megtekintése.

Legyen vendég itthon! - turisztikai nyílt nap a lakosság számára

Egy különleges nap, amikor a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a szeptember 27-ei turisztikai világnap alkalmából lakossági nyílt napot szervez. A BFTK kampányt hirdetett a fővárosi turisztikai szolgáltatók számára, azzal a céllal, hogy akciókkal, különleges programokkal működjenek közre abban, hogy az érdeklődők egy turista szemével fedezhessék fel Budapest látványosságait, legújabb attrakcióit és kulturális értékeit. A kezdeményezéshez összesen 33 programmal csatlakoztak a szolgáltatók.

A szervezett programok mellett egy közös ünneplésre is szeretettel várjuk a budapestieket és az ide látogatókat. A belvárosban, a Deák Ferenc téren este 6-tól zenei műsorral és ingyenes kürtőskalács kóstoltatással várunk minden kedves érdeklődőt!

A nyílt nap alkalmából egy játékkal is készülünk: Aki lájkolja a Látogass Budapestre facebook oldalt, és feltölti a Turizmus Világnapjához kapcsolódó élményeit #LátogassBudapestre  hastaggel ellátva BUDAPEST CARD élménycsomagot, családi belépőjegyet a Skanzenba vagy Budapest ajándékcsomagot nyerhet.

A programokra hatalmas az érdeklődés, eddig is már több mint 1500 regisztráció érkezett a BFTK-hoz.

A programok nagy része ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a https://budapestinfo.hu/hu/turizmus-vilagnapja-2016 oldalon lehet.

A Turizmus Világnapja alkalmából szervezett programok listája:

 
Fürdő és épületlátogatások:
- Aquaworld Resort – Tour kedvezményes élményfürdőzéssel
- Mesél a Gellért fürdő
- Mesél a Széchenyi fürdő
- Mesél a Király Gyógyfürdő
- Mesél a Szt. Lukács Gyógyfürdő
- A megújult Belvárosi Plébániatemplom megtekintése
- Idegenvezetés a Pesti Vigadóban

Városnézés:
- Ingyenes TukTukozás Budapesten
- Ingyenes segway túra a Best Way Segway szervezésében
-  CITY TOUR - Budapesti városnézés
- CITYRAMA kerékpáros városnézés féláron
- Fedezd fel Budapestet Ninebottal!
- 12 tematikus városi séta

Kiállítások:
- Ágak | Szervátiusz Jenő és Szervátiusz Tibor | Két szobrász, két nemzedék | Rockenbauer Zoltán kurátor tárlatvezetése a Műcsarnokban
- Ágak | Természetművészet – Változatok: Kis Gesztusok | Természetszövetség | Öko-avantgárd | Bán András vezető kurátor tárlatvezetése a Műcsarnokban
- „Láthatatlan Capa" – Robert Capa – A háború és béke képei a Mai Manó Házban
- Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum - Vendéget látni, vendégnek lenni c. kiállítás ingyenes megtekintése
- Ingyenes tárlatvezetés a Total Records: Fotográfia és Zene c. kiállításon a Capa Központban
- Breznay József festőművész kiállításának ingyenes megtekintése a Pesti Vigadóban

Egyéb programok:
- Ingyenes ékszertisztítás és ékszertörténeti kiállítás a Dorottya Diamond Palotában
- Szabadulj féláron! Vár az Időcsapda Exit Game!
- A Gödöllői Királyi Kastély Pálmaházának bemutatása - ahol a múlt és a jelen találkozik.

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ

Hírek

RSS megtekintés