Kerékpáros felvonulás miatt forgalomkorlátozás lesz Budapest belvárosában szombaton

2016. április 23-án (szombaton) 15 és 22 óra között rendezik az I Bike Budapest kerékpáros felvonulást Budapesten egyes fővárosi fő közlekedési útvonalak – többet között a Lánchíd, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér, a Pesti alsó és felső rakpart, az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Károly körút teljes, és a Margit híd részleges – lezárásával. A IX. kerületi Közraktár utcában induló, és a Margitszigeten véget érő rendezvény idején számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul. Aki a belvárosba tart, annak délután, illetve este érdemes a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban a négy metróvonal egyikét, vagy a 4-es, illetve a 6-os villamost választania. A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok közlekedéséről a BKK honlapján, a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazásban.

Forgalomkorlátozások a közúti közlekedésben

A kerékpáros felvonulás résztvevői április 23-án (szombaton) 14 órától a IX. kerületi Közraktár utcában, a Fővám tér és a Bakáts utca között gyülekeznek. A biciklisek innen rajtolnak, a várható nagyszámú résztvevő miatt itt két-három órás forgalomkorlátozásra kell számítani.

A biciklis felvonulás útvonalán a keresztirányú forgalmat csak néhány percre korlátozzák majd, a kerékpárosok útvonalát ugyanakkor a közúti forgalom elől lezárják, és a forgalomkorlátozást a biciklisek elhaladása után szakaszosan oldják fel.
A felvonulás útvonala: Közraktár utca–Pesti alsó rakpart–Dráva utca (csak a menetirány szerinti oldal)–Dózsa György út (csak a menetirány szerinti oldal)–Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út (csak a menetirány szerinti oldal)–Károly körút (csak a menetirány szerinti oldal)–Astoria–Múzeum körút (csak a menetirány szerinti oldal)–Üllői út (csak a menetirány szerinti oldal)–Ferenc körút (csak a menetirány szerinti oldal)–Petőfi híd (csak a menetirány szerinti oldal)–Műegyetem rakpart (csak a menetirány szerinti oldal)–Budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Alagút utca–Alagút–Clark Ádám tér–Széchenyi lánchíd–Széchenyi István tér–Alkotmány utca–Garibaldi utca–Nádor utca–Vértanúk tere–Báthory utca–Honvéd utca–Markó utca–Széchényi rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd (csak a menetirány szerinti oldal)–Margitsziget, Központi út. A Margitszigetre a biciklisek várhatóan 16 és 19 óra között érkeznek meg.

Biciklisek, figyelem!

A BKK tájékoztatja a kerékpárosokat, hogy bicikli szállítására a közösségi közlekedési vonalak közül a HÉV-vonalakon, a 60-as járaton (Fogaskerekűn), az 59-es, az 59A villamoson, továbbá a 65-ös, a 65A és a 165-ös buszon, a 77-es trolibuszon, illetve hajójáratokon van lehetőség. A kerékpárszállítás feltételeiről bővebben itt olvashatnak.

A kerékpáros felvonulással kapcsolatosan további tudnivalók a rendezvény honlapján, illetve Facebook-oldalán olvashatók.

Változások a közösségi közlekedésben
2-es villamos és pótlóbusz

A 2-es villamos április 20-a és 24-e között pályajavítás miatt rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Fővám tér M között közlekedik. A Közvágóhíd H és a Fővám tér M között ebben az időszakban 2-es jelzéssel pótlóbusz viszi az utasokat.

Április 23-án várhatóan 14:00 és 17:15 között azonban a 2-es pótlóbusszal a kerékpáros felvonulás miatt a Közvágóhíd H-tól csak a Boráros tér H-ig lehet utazni, a buszjárat egyik irányban sem érinti a Zsil utca és a Fővám tér M megállót. Ebben az időszakban a Boráros téren a 2-es pótlóbuszra a 23E busz végállomásán lehet felszállni.

4-es és 6-os villamos

Várhatóan 15:45 és 18:50 között a 4-es és a 6-os villamos egyik irányban sem áll meg a Margitsziget/Margit híd megállóhelyen. Aki a Margitszigetre tart, annak célszerű a Margit híd, budai hídfőről leszállni a villamosról, mert Buda felől a Margit híd járdájának forgalmát nem akadályozzák, ezáltal ebből az irányból gyalogosan meg tudják közelíteni a Margitszigetet.

5-ös autóbusz

Várhatóan 15:45 és 18:30 között az 5-ös busz mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik.

A Pasaréti tér felé tartó 5-ös busz az Erzsébet híd és az Attila út közötti vonalszakaszon a Hegyalja út–Czakó utca–Aladár utca–Mészáros utca–Alagút utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Szarvas tér és a Dózsa György tér megállóit. A terelt útvonal-szakaszon az 5-ös buszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

  • Döbrentei tér: a 8-as, a 110-es és a 112-es busz megállóhelye,

  • Sánc utca: az Aladár utcában a Tigris utca kereszteződése után kialakított ideiglenes megálló,

  • Zsolt utca: a 178-as busz megállóhelye,

  • Ág utca: 105-ös, 178-as busz megállóhelye,

  • Krisztina tér: a Mészáros utcában a Gellérthegy utca kereszteződése előtt kialakított ideiglenes megálló.

A Rákospalota, Kossuth utca felé tartó 5-ös busz az Attila út és a Krisztina körút között a Mikó utcán közlekedik, ezért nem érinti az Alagút utca megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon az 56A villamos Krisztina tér megállójában lehet felszállni az 5-ös buszra.

9-es autóbusz

Várhatóan 15:45 és 18:30 között a 9-es busz két szakaszon, megosztva közlekedik:

  • Óbuda, Bogdáni út felől a Nyugati pályaudvar M-ig (a Nyugati pályaudvarnál a 9-es buszra a buszvégállomáson, a 91-es, a 191-es és a 291-es busz végállomásán lehet felszállni),

  • Kőbánya alsó vasútállomás felől pedig a Szentkirályi utcáig, a Baross utcától a Mária utca–Üllői út–Szabó Ervin tér–Baross utca módosított útvonalon, terelt vonalszakaszán az alábbi megállóhelyeket érintve:

    • Üllői út: a 83-as trolibusz megállóhelye,

    • Kálvin tér M: az Üllői úton a Szabó Ervin tér csomópontja előtt.

A 9-es busz ebben az időszakban nem érinti a Kálvin tér M, az Astoria M, a Deák Ferenc tér M, a Szent István Bazilika, az Arany János utca M, a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út, valamint a Nyugati pályaudvar M megállóit.

5-ös és 115-ös autóbusz

Várhatóan 14:00 és 18:30 között a 15-ös és a 115-ös busz az Árpád híd M, illetve a Gyöngyösi utca M-től rövidített és módosított útvonalon a Nyugati pályaudvar M-ig közlekedik.

A Nyugati pályaudvar M felé tartó buszok az Árpád hídtól a Róbert Károly körút–Váci út–Dráva utca–Pannónia utca–Gogol utca–Váci út–Victor Hugo utca–Pannonia utca–Szent István körút–Nyugati tér–Váci út útvonalon éri el a Nyugati pályaudvar M végállomást, ezért nem érintik a Sporttelep, a Viza utca, a Dráva utca, továbbá a Szent István körút és a Boráros tér H közötti megállókat. A 15-ös és a 115-ös buszra terelt útvonal-szakaszán az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

  • Árpád híd M: a 26-os, a 34-es és a 106-os busz megállóhelye a Volán buszpályaudvar oldalán,

  • Dózsa György út M: a 75-ös trolibusz megállóhelye,

  • Dráva utca: a 75-ös trolibusz ideiglenes megállóhelye a Pannónia utcában,

  • Tisza utca: a 15-ös és a 115-ös busz menetrend szerinti megállóhelye,

  • Gogol utca: a 15-ös és a 115-ös busz menetrend szerinti megállóhelye,

  • Lehel tér M (Gogol utca): a 15-ös és a 115-ös busz menetrend szerinti megállóhelye,

  • Victor Hugo utca: a 15-ös és a 115-ös busz menetrend szerinti megállóhelye,

  • Radnóti Miklós utca: a 15-ös és a 115-ös busz menetrend szerinti megállóhelye,

  • Nyugati pályaudvar M: ideiglenes végállomás a Váci úton.

Az Árpád híd M, illetve a Gyöngyösi utca M felé tartó buszok a Nyugati pályaudvar M ideiglenes végállomástól a Nyugati tér–Szent István körút–Hegedűs Gyula utca módosított útvonalon érik el menetrend szerinti útvonalukat, ezért nem érintik a Boráros tér H és a Markó utca közötti megállókat. A 15-ös és a 115-ös buszra a Nyugati pályaudvarnál a 91-es, a 191-es és a 291-es busz végállomásán lehet felszállni. A Szent István körút megállóhelytől mindkét buszjárat a menetrend szerinti megállóit érinti.

16-os autóbusz

Várhatóan 15:30 és 18:30 között a 16-os busz a Széchenyi István tér, a Lánchíd, az Alagút és az Attila út lezárása miatt nem közlekedik. A budai Vár ebben az időszakban közösségi közlekedéssel a Széll Kálmán tér M felől, a 16A busszal érhető el, amely ebben az időszakban a megszokottnál sűrűbben közlekedik.

20E, 30-as, 30A és 230-as autóbusz

Várhatóan 15:30 és 18:00 között a Keleti pályaudvar felé közlekedő 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as busz a Vágány utca és a Dózsa György út közötti vonalszakaszon a felüljáró–Hungária körút–Erzsébet királyné útja–Zichy Mihály út–Dvořák sétány módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Vágány utca/Dózsa György út, a Hősök tere M, a Benczúr utca és a Damjanich utca/Dózsa György út megállót. A terelt útvonal-szakaszon a felsorolt járatokra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Kacsóh Pongrác út: a 901-es és a 918-as autóbusz megállóhelye,

  • Közlekedési Múzeum (csak a 30-as, a 30A és a 230-as busz): a 70-es trolibusz megállóhelye,

  • Olof Palme sétány (csak a 30-as, a 30A és a 230-as busz):  a 70-es trolibusz megállóhelye,

  • Dvořák sétány (csak a 30-as, a 30A és a 230-as busz): a 70-es trolibusz megállóhelye.

Az ellenkező irányú buszok útvonala nem változik.

26-os autóbusz

A 26-os busz várhatóan 16 órától a nap végéig rövidített útvonalon, az Árpád híd M és a Zenélőkút között közlekedik. Aki a Margitsziget Margit hídhoz közelebbi oldalára tart, annak célszerű azt a 4-es vagy a 6-os villamossal megközelítenie. Várhatóan 15:45 és 18:50 között azonban a Combinók sem állnak meg a Margitsziget/Margit híd megállóhelyen, ebben az időszakban ajánlott a Margit híd, budai hídfőről leszállni a villamosról, mert Buda felől a Margit híd járdájának forgalmát nem akadályozzák, ezáltal ebből az irányból gyalogosan meg tudják közelíteni a Margitszigetet.

75-ös trolibusz

Várhatóan 15:15 és 18 óra között a 75-ös trolibusz a Dózsa György út lezárása miatt a Puskás Ferenc Stadion M felé a Jászai Mari tér végállomástól a Hollán Ernő utca–Csanády utca–Lehel tér–Ferdinánd híd–Izabella utca–Dohány utca–István utca–Ajtósi Dürer sor módosított útvonalon haladva éri el menetrend szerinti útvonalát, ezért nem érinti az Ipoly utca és a Damjanich utca/Dózsa György út közötti megállóit. A terelt útvonal-szakaszon a 75-ös járatra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Hegedűs Gyula utca: a 76-os trolibusz megállóhelye,

  • Lehel tér M (Csanády utca): a 76-os trolibusz megállóhelye,

  • Ferdinánd híd (Izabella utca): a 73-as és a 76-os trolibusz megállóhelye,

  • Andrássy út (Vörösmarty utca M): a 73-as és a 76-os trolibusz megállóhelye,

  • Izabella utca/Király utca: a 73-as és a 76-os trolibusz megállóhelye,

  • Wesselényi utca/Izabella utca: a 73-as és a 76-os trolibusz megállóhelye,

  • Rózsák tere: a 73-as, a 74-es és a 76-os trolibusz megállóhelye,

  • Rottenbiller utca/István utca: a 74-es trolibusz megállóhelye,

  • Nefelejcs utca/István utca: a 74-es trolibusz megállóhelye.

Figyelem! A 75-ös trolibusz vonalán a Kárpát utca felújítása miatt a Jászai Mari tér felé is módosul az útvonal: a 75-ös járat a Dráva utca Pannónia utcai csomópontjától a Pannónia utca–Victor Hugo utca módosított útvonalon éri el a Pozsonyi utat, ahonnan újra menetrend szerinti útvonalán halad tovább. A trolikra, illetve a buszokra a Dráva utca, a Vág utca és az Ipoly utca megálló helyett a terelt útvonal-szakaszon az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

  • Dráva utca: a Pannónia utcában a Dráva utca kereszteződése után kialakított ideiglenes megállóhely,

  • Tisza utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,

  • Gogol utca: a Pannónia utcában a Gogol utca kereszteződése után kialakított ideiglenes megállóhely.

83-as trolibusz

Várhatóan 14:00 és 18:30 között a 83-as trolibusz az Orczy tér és a Szentkirályi utca között, rövidített útvonalon közlekedik, a Mária utca–Üllői út csomóponttól az Üllői út–Szabó Ervin tér–Baross utca útvonalon. A troli nem érinti a Ráday utca, a Közraktár utca megállóhelyet, a Fővám tér M végállomást, a Kálvin téren pedig megszokott megállója helyett az Üllői úton, a Szabó Ervin téri csomópont előtt lehet felszállni rá.

105-ös autóbusz

Várhatóan 15:00 és 18:30 között a 105-ös autóbusz a Dózsa György út, az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Széchenyi István tér, a Széchenyi lánchíd és az Alagút forgalmának korlátozása miatt két szakaszon, megosztva közlekedik:

  • a Gyöngyösi utca M felől a Mexikói út M-ig. A 105-ös busz a Vágány utcától a Hungária körút–Kacsóh Pongrác út–Horvát Boldizsár utca–Mexikói út–Szőnyi út–Kacsóh Pongrác út–Hungária körút–Róbert Károly körút–Lehel utca útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

    • Vágány utca/Róbert Károly körút: a 901-es és a 918-as busz megállója,

    • Mexikói út M: a buszvégállomáson az M1-es metró pótlása esetén használatos megállóhely,

    • Amerikai út (Mexikói út M): a 32-es busz és a 74-es troli megállója,

    • Vágány utca/Róbert Károly körút: a 901-es, a 918-as és a 937-es busz megállója.

  • az Apor Vilmos tértől pedig a Déli pályaudvarig. A 105-ös busz a Márvány utca Alkotás utcai csomópontjától az Alkotás utca–Krisztina körút–Déli pályaudvar M végállomás–Krisztina körút–Mészáros utca útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

    • Déli pályaudvar M: a 21-es, a 21A, a 39-es, a 102-es a 139-es, a 140-es és a 140A busz megállóhelye,

    • Déli pályaudvar M: az M2 metrópótlás esetén használatos megállóhely a Krisztina körúton,

    • Krisztina tér: a Mészáros utcában a Krisztina körút csomópontja után kialakított ideiglenes megállóhely.

153-as autóbusz

Várhatóan 15:45 és 18:15 között a 153-as busz rövidített útvonalon, a Gazdagréti tér és Újbuda-központ M között közlekedik. Egyik irányban sem érinti a Budafoki út/Szerémi sor, a Petőfi híd, budai hídfő, az Egyetemváros–A38 hajóállomás, a Magyar tudósok körútja és a Neumann János utca megállót.

178-as autóbusz

Várhatóan 15:45 és 18:30 között a 178-as busz mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik.

A Naphegy tér felé tartó a 178-as busz az Erzsébet híd és az Aladár utca között a Hegyalja út–Csap utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Szarvas tér, a Dózsa György tér, a Krisztina tér, a Róka utca és a Zsolt utca megállóit. A terelt vonalszakaszon a 178-as buszra a 8-as, a 110-es és a 112-es busz Döbrentei tér, majd Sánc utca megállójában lehet felszállni.

A Keleti pályaudvar M felé tartó 178-as busz a Mészáros utca Krisztina körúti csomópontjánál a Krisztina körútra fordul, ezért nem érinti az Alagút utca megállóját. A buszjáratra a Mészáros utcában a Gellérthegy utca kereszteződése előtt lehet felszállni.

212-es autóbusz

Várhatóan 15:45 és 18:15 között a 212-es busz rövidített útvonalon, a Svábhegytől a Budafoki út/Szerémi sor megállóhelyig közlekedik. A 133-as busz Buadfoki út/Karinthy Frigyes út megállóját is érinti. Egyik irányban sem érinti a, Petőfi híd, budai hídfő és a Boráros tér H megállót.

Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés