Idén is meghirdeti az FKF Nonprofit Zrt. gyermekrajz- és szépírói pályázatát

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) idén is meghirdeti gyermek- és ifjúsági pályázatait: a már évek óta népszerű gyermekrajz- és szépírói pályázatot. A pályázatok témája idén a hulladékok újrahasználata. Az újrahasználat lényege az, hogy feleslegessé vált tárgyainkat nem dobjuk ki, hanem továbbhasználjuk, akár eredeti céljuktól eltérő formában. Így például régi gumicsizmába virágot ültethetünk vagy jégkrémes dobozból kincsesládikát készíthetünk.

A Gyermekrajz-pályázaton az FKF Nonprofit Zrt. a kreatív és alkotni vágyó gyereknek lehetőséget ad arra, hogy rajzolják le, fessék meg, hogyan néz ki a számukra ideális világ a hulladékok nélkül, illetve alkossanak hulladékokból, hogy megmutassák: a hulladék újrahasználható. A középiskolás diákoktól olyan művek elkészítésére is számítanak, amelyek a kreatív újrahasználat népszerűsítését jelentik, valamely ismert művészeti alkotás újragondolásával, újraértelmezésével (parafrázis).

A pályázatra óvodás gyermekek, alsó és felső tagozatos, illetve középiskolás diákok nevezhetnek rajz, festmény, montázs, esetleg installáció formájában. A zsűri tagjai között foglal helyet Fábián Noémi képzőművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budai Rajziskola tanára. A három fődíjas alkotása a kukásautók oldalára kerül, ezenkívül FKF-es ajándéktárgyakat, valamint rajzkészletet, vázlattömböt kapnak a nyertesek és különdíjasok.

Első alkalommal a decemberi díjátadó ünnepségen állítják ki a nyertes pályaműveket, amelyek megjelennek az FKF Nonprofit Zrt. honlapján és Facebook-oldalán is.

A Szépírói pályázaton az írást kedvelő gyerekeknek biztosítanak lehetőséget tehetségük kibontakoztatására a számukra megfelelő műfajban. Az idei pályázaton az alsó és felső tagozatos, valamint a középiskolás diákok vers, mese, novella, elbeszélő költemény vagy dalszöveg kategóriában mutathatják meg, milyen az a világ, ahol a környezettudatosság alapvető, hogyan változhat meg a mai elszennyeződött környezetünk a tudatos életmód hatására, vagy mi történhet Földünkkel, ha „minden marad a régiben".

A művek hossza maximum 10 000 karakter lehet (szóközökkel).

A zsűri elnöke Csukás István Kossuth-díjas író. A kilenc fődíjas jutalma: FKF-es ajándéktárgyak, valamint írókészlet, könyvcsomag.

A díjazottak oklevelet kapnak, valamint a szépírói pályázat minden pályaműve belekerül egy gyűjteményes kiadványba (album), a gyermekrajz-pályázat nyertes alkotásainak illusztrációjával.

A nyertes írásművek megjelennek az FKF Nonprofit Zrt. honlapján, illetve Facebook-oldalán.

Az FKF Nonprofit Zrt. célja az, hogy pályázataival hozzájáruljon a tehetséges gyermekek, fiatalok képességeinek fejlesztéséhez, a programok révén pedig a környezettudatos gondolkodásra nevelje a felnövekvő generációkat.

Beküldési határidő 2016. október 31.

A díjátadót 2016 decemberében tartják a MikulásGyárban.

FKF Nonprofit Zrt.

Kommunikációs, PR és Társasági Kapcsolatok Főosztály

Hírek

RSS megtekintés