Diákok érveltek a Budapesti Nemzetközi ENSZ Modell konferencián

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes megnyitja a Budapesti Nemzetközi ENSZ Modell konferencia közgyűlést

A Budapesti Nemzetközi ENSZ Modell konferencia közgyűlését 2016. április 12-én nyitotta meg Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, köszöntve a 16 országból érkezett közel 300 résztvevőt a Fővárosi Önkormányzat nevében az Újvárosháza dísztermében.

A humán terület és ezen belül az ifjúságpolitikáért felelős főpolgármester-helyettes a résztvevőkhöz szólva úgy fogalmazott: „azzal, hogy szimuláljátok az ENSZ munkáját, az adott szabályoknak megfelelő vitázási keretek között, hozzájárultok a társadalom szolidárisabbá válásához és kiteljesedik közéleti részvételetek. Számít, hogy hogyan vélekedtek az élethelyzetetekkel összefüggő kérdésekről. Itt, most különösen aktuális témákra fókuszáltok, úgy, mint a civilizációk párbeszéde, fenntartható fejlődési célok elérése, a migrációs válságra adható közös nemzetközi válaszok vagy a nemzetközi kapcsolatok kiépítésének fontossága és az ebben betöltött szerepetek.” „Az elképzelt jövőt új ötletekkel lehet építeni. A rendezvény elősegíti, hogy országos és európai szinten elismerjék a fiatalok kezdeményezéseit” – zárta beszédét.

A nálunk még iskolai keretek között nem oktatott vitastílusban a diákok magas fokú felkészültséggel érveket és ellenérveket hoztak fel a különböző nemzetek aktuális politikai-szakmai álláspontját tükrözve. Az Eötvös József Gimnázium profi csapatát elismerés illeti a konferencia hatodik alkalommal történő megszervezéséért.