Az FKF éjszaka munkagépekkel és hómunkásokkal takarította az utakat

​Budapesten tegnap délelőtt változó intenzitású és területi megoszlású havazás kezdődött, amely kedd hajnali 1 órára szűnt meg teljesen.  Méréseink szerint 4,5 centiméter hullott.

Az FKF Nonprofit Zrt. az éjszakai műszakban 81 munkagéppel folyamatosan végezte először az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést, majd ott ahol rendben voltak megkezdtük a mellékútvonalak takarítását.

A közjárdák, közlépcsők, a gyalogátkelőhelyek síkosságmentesítésén 149 fő hómunkás dolgozott. Erőfeszítéseink eredményeként hajnalban a BKV járatai elindultak. A mellékutak többsége még havas, takarításukat a nappali műszakban folytatjuk. Amennyiben ismét esni kezd, célgépeink visszatérnek a főútvonalakra.

Kérjük az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne a már megtisztított úttestre tolják Téliesre fordult az időjárás, ezért kérjük a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek!

Budapesti Városigazgatóság Zrt.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zárkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság