A BKV a legszigorúbb minőségi követelmények alapján választja ki a sínszálakat

A Népszabadságban és egyéb sajtóorgánumokban tegnap megjelent, az M3 metróvonal pályafelújításával foglalkozó cikkek félrevezető és hamis következtetésekre lehetőséget adó állításokat tartalmaznak a pályafelújításra, illetve a felhasználásra kerülő sínszálakkal kapcsolatban.

Társaságunk nyomatékosan kijelenti, hogy a pályafelújítás előkészítő szakaszában a beépítésre kerülő anyagok kiválasztása a legszigorúbb minőségi követelmények alapján történik, a beépítésre kerülő sínszálak bevizsgált, garantált minőségű acélból készülnek. 

Az M3-as metróvonal rekonstrukciója során a teljes pályaszerkezet elbontásra kerül, mivel a leerősítések korszerűsítése is megvalósul. Az ezt megelőzően beépített új sínek újra felhasználásra kerülnek.  

A vonalon korábban végrehajtott síncsere az infrastruktúra rekonstrukciójától független projektként valósult meg. A jelenlegi pályaszakasz biztonságosan és megfelelően bonyolítja le az M3-as metró forgalmát. Az infrastruktúra korszerűsítés keretében megrendelt sínek mennyiségének meghatározása a közelmúltban kicserélt sínek mennyiségének figyelembevételével történt. A közbeszerzési eljárás nyertese az lehet, aki minden tekintetben a legkedvezőbb ajánlatot adja és csatolt dokumentációi alapján megállapítható az alkalmassága.

Utasaink biztonsága, illetve a vonal biztonságos, hosszú távú üzemeltetése társaságunk számára minden körülménytől függetlenül elsődleges prioritást élvez, ebből következően mind a vonalfelújítás előkészítése, mind a megvalósítása során kizárólag szakmai szempontokat figyelembe vevő felelős, megfontolt döntések születnek.

BKV Zrt.