Veszélytelenítés miatt hamarabb lezárták a Budai alsó rakpartot, a tűzijáték alatt azonban megnyitják a gyalogosok előtt

Az eredetileg tervezett 16 óra helyett már ma dél körül lezárták a Budai alsó rakpartot az Üstökös utca és a Rákóczi híd között mind a közúti, mind a gyalogos forgalom elől, mert veszélytelenítési munkákat végeznek az Ördög-árok Döbrentei tér melletti kiömlőnyílása környezetében. A Fővárosi Csatornázási Művek ideiglenes szigetelést helyez el a partfalon, amelyre azért van szükség, hogy a helyreállítási munkák megkezdéséig a Duna, illetve egy esetleges eső tovább már ne károsítsa a partfalat.
 
A tűzijáték idejére a gyalogos forgalom előtt megnyitják az alsó rakpartot, de a Döbrentei tér környezetében a munkaterület melletti 80 m-es szakaszon a gyalogosok is csak áthaladhatnak, ott nem állhatnak meg biztonsági okokból. A kiömlőnyílás a hétfőn lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt sérült meg.
 
A Budai alsó rakpartot a tervek szerint ma délután 16 órakor zárták volna le a közúti forgalom elől. Hatósági döntés alapján azonban már dél körül elrendelték a forgalomkorlátozást, hogy elhelyezhető legyen egy ideiglenes fóliaszigetelés a Döbrentei tér környezetében annak érdekében, hogy egy esetleges eső és a Duna ne mossa ki jobban a megsérült rakparti partfalat. A tűzijáték idejére az ideiglenes szigetelés elkészül, ezért este már gyalogosan el lehet majd haladni a munkaterület mellett, de a tűzijáték erről a 80 m-es útszakaszról nem nézhető biztonsági okokból. Ugyanakkor – ahogy a BKK az augusztus 20-ai hosszú hétvége közlekedéséről szóló közleményben is felhívta rá a figyelmet – az IRONMAN triatlonverseny miatt szombat estig a Budai alsó rakpart teljes hosszában zárva marad.
 
Augusztus 17-én (hétfőn) másfél havi csapadéknak megfelelő mennyiségű eső zúdult a fővárosra, a károk elhárítása Budapest több pontján azóta is zajlik. A még érvényben lévő forgalomkorlátozásokról a BKK korábbi közleményében olvashatnak, az augusztus 20-ai hosszú hétvége ünnepi, kulturális és sportrendezvényei miatti tervezett változásokról pedig a www.bkk.h/augusztus20 linken. A közúti lezárásokról, forgalomkorlátozásokról a rendőrség dönt, ezért a járatok terelésével kapcsolatos információk csak tervezettek. A BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazásban folyamatosan frissülő járatinformációk érhetőek el.

Budapesti Közlekedési Központ