Tizennyolc ország részvételével rendezték meg a 28. Judo Budapest - kupát

​Rekordokat döntöttek a régió egyik legjelentősebb judo- utánpótlásversenyén a 28. Budapest-kupán. Tizennyolc ország 1241 judósa lépett tatamira a négy korcsoport (U18, U15, U13, U11) részére megrendezett hétvégi megmérettetésen.

Május első hétvégéjén rendezték meg az idei Budapest-kupát, a Budapesti Regionális Judo Szövetség rangos versenyének első napján 637, a második napján 604 judoka szerepelt. A legnépesebb küldöttség Csehországból érkezett, 217 fővel, de a lengyel (179 fő) és szlovák (115 fő) csapatok létszáma is jóval meghaladta a korábbiakat. 672 külföldi judós adott számot tudásáról az UTE Megyeri úti jégcsarnokában felállított hat tatamin, ez kétszáz fővel több, mint egy esztendővel korábban.

A Budapest-kupa a hazai judósok számára is sok sikerélményt hozott, az ifjúságiak és a serdülők válogatóversenyként vettek részt a viadalon, amely fontos állomás volt a különféle nemzetközi erőpróbák (világ- és Európa-bajnokság, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, serdülő Európa-kupa) felé vezető úton.