Teherán főpolgármesterét fogadta Tarlós István a Városházán

Dr. Mohammad-Bagher Ghalibaf, Teherán főpolgármestere és Tarlós István, Budapest főpolgármestere a két főváros közötti együttműködésről folytatott megbeszélésen
Tarlós István, Budapest főpolgármestere szerdán hivatalában fogadta Dr. Mohammad Baqer Ghalibafot, Teherán főpolgármesterét.

A két főváros között májusban jött létre testvérvárosi megállapodás. A Tarlós István vezette budapesti delegáció május elején tett hivatalos látogatást az iráni fővárosban. A két főváros közötti megállapodás szerint a magyar-iráni kétoldalú kapcsolatok bővítésében mindkét fél érdekelt, így a politikai, a humán és a gazdasági kapcsolatok elmélyítésében egyaránt.

A két főpolgármester négyszemközti megbeszélésén érintette a menekültkérdést is, véleményük sok ponton megegyezett. Az iráni és magyar főváros delegációiban bemutatták azokat a szakembereket, városvezetőket, akik a korábban megkötött együttműködési szerződés alapján a tényleges munkát megkezdik - ezzel megalakult a Testvérvárosi Együttműködési Bizottság. Először kulturális és környezetvédelmi, később gazdasági, műszaki és más területeken is közös projektek indulhatnak.
 

Hírek

RSS megtekintés